HRVATSKI SPORTAŠI UJEDINJENI

Sportski savezi i klubovi postavili emotivne poruke na Dan sjećanja; izbornik Zlatko Dalić u Vukovaru; oglasila se i 'velika četvorka' hrvatskog nogometa

18.11.2021 u 13:10

Bionic
Reading

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje podsjetili su i mnogobrojni hrvatski sportski savezi i klubovi

Oni su putem društvenih mreža objavili fotografije, zapalili svijeće i poslali poruke u znak sjećanja.

Inače, Vukovar se prisjeća najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 1991., prije 30 godina, nakon 87 dana herojskog otpora, 18. studenog slomljena obrana grada koji je potom okupirala JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom Vukovaru.

Prema procjeni novinara nekoliko desetaka tisuća, prolazi ulicama Vukovara kako bi u koloni sjećanja odali počast poginulim i ubijenim braniteljima Vukovara, civilima i nestalima u obrani u toga grada 1991. godine, a stigao je i hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić.

'Danas obilježavamo 30. obljetnicu pada Vukovara i Škabrnje, i prisjećamo se svih stradalih u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Njihova žrtva nikada neće izblijediti', napisao je HNS.