EUROPSKA LIGA

Split i Hajduk nisu favoriti; saznajte njihove šanse!

08.08.2014 u 16:45

Bionic
Reading

Očekivano, naši su analitičari dali Splitu i Hajduku nešto manje šanse od Dinama i Rijeke, a iako su oba protivnika teška, više se šanse daju Hajduku protiv Dnipra, nego Splitu protiv Torina

Iako su protivnici renomirani, prepuni istaknuti europskih igrača, postoje razlozi zbog kojih bi naši splitski klubovi mogli vidjeti Europsku ligu…

Hajduk - Dnipro

Dinpro je ostao bez Juandea Ramosa na klupi te Guilana koji je pojačao brazilski Gremio. Ruslanu Rotanu ugovor nije produžen što mi je malo nevjerojatno jer sa 32 godine on sigurno može još dosta toga pružiti. Ipak, najjači aduti su i dalje tu, a to znači da Hajduka čekaju Matheus, Seleznyov, Konoplyanka, Zozulya, ali i bivši igrači splitske momčadi Ivan Strinić i Mladen Bartulović. Izuzetno neugodan protivnik posebno s obzirom da je obrana Bilih izrazito šuplja.

Na ruku im ide činjenica da Dnipro svoje utakmice igra u Kijevu, ali mala je to utjeha za momčad Igora Tudora. Bilo je i sretnijih rješenja u zdjeli nositelja, ali što je tu je. Ne znam ni što bih rekao na činjenicu da se prva utakmica igra u Ukrajini. Ako Hajduk izvuče pozitivan rezultat napunit će se Poljud sigurno, ali ni drugi scenarij nije nemoguć. Doduše, bez gledatelja sigurno neće biti jer su se Torcida i simpatizeri pokazali kao vrlo lojalni posjetitelj poljudskih tribina.


RNK Split - Torino
Torino je profitirao na suspenziji Parme i na kraju ipak došao u priliku izboriti nastup u Europskoj ligi. Iako Talijani tradicionalno ne shvaćaju ovo natjecanje preozbiljno, Parma i Torino su ipak pokazali prošle sezone itekakvu želju da se tu nađu. Vrlo dobra ekipa koja se izuzetno pojačala uoči početka sezone imenima poput Nocerina, Molinara, El Kaddourija, Quagliarrele, a to je tek dio pojačanja. S uvjerljivim rezultatom u obje utakmice izbacili su švedsku Brommapojkarnu i pokazali zavidnu efikasnost već na startu sezone.

Izuzetno težak, ali i atraktivan protivnik za ekipu Ivana Matića. S obzirom da će Split svoju domaću utakmicu vjerojatno morati igrati na nekom drugom stadionu (najvjerojatnije Poljud ili Dugopolje) gubi i tu prednost domaćeg terena. Dva susreta u kojima će Split biti orijentiran gotovo isključivo na defanzivu, pa što Bog da i sreća junačka… Ne treba se predavati prije nego što je utakmica i počela, i veća iznenađenja su se događala..