ROMANO TVRDI

Splićani u čudu; odlazi s Poljuda, ali već ga žele Englezi, Talijani, Nijemci...

12.04.2024 u 17:47

Bionic
Reading

Iako su rezultati momčadi loši, odnosno negativan niz rastegnuo se na četiri utakmice, i Hajduk je ispao iz utrke za oba trofeja, sportski direktor Mindaugas Nikoličius odlučio je na Poljudu ostati do kraja sezone

Stigao je na Poljud s početkom 2021. godine i do kraja ove sezone imao je ugovor s Hajdukom. U tom je periodu osvojio dva kupa, ali i s nekoliko sjajnih transfera razbuktao maštu navijača o mogućem naslovu. Međutim, očito nije baš sve 'pogodio', jer u nastavku sezone Bili su se raspali, te su ostali bez oba trofeja.

No, nakon svih traumi, Mindaugas Nikoličius odlučio je 'dići sidro' te je svoju odluku obrazložio još u četvrtak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera. Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba. Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat', rekao je Nikoličius i dodao:

'Ovim putem želim istaknuti kako Klubu stojim na raspolaganju u svemu što bude bilo potrebno u prijelaznom i adaptacijskom periodu, a sve u cilju, interesu i na dobrobit Hajduka. Gospodinu Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi. Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesni izlazni transferi, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaja ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno!'

Naravno, o toj odluci navijači imaju samo pozitivno razmišljanje, ali vjerujemo da će mnogi ostati iznenađeni nakon objave Fabrizija Romana, čuvenog 'nogometnog 'insajdera'.

Niame, Nikoličiusa se povezuje s klubovima u Njemačkoj, Engleskoj i Italiji.