ČUDESNE NAVASOVE OBRANE

Spasio je Real, a traže mu zamjenu; je li ova utakmica dokaz kako čelnici kluba griješe?

02.05.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Jedan od junaka prolaska Real Madrida u finale Lige prvaka, gdje će se naći treći put uzastopno, svakako je 31-godišnji golman Keylor Navas

Sjajni nogometaš iz Kostarike obranio je nekoliko nevjerojatnih udaraca igrača Bayerna i još je jednom dokazao kako je rođen za velike utakmice.

Posebno je oduševio u 33. minuti kada je obranio udarac Lewandowskog, a ništa manje vrijedna nije niti njegova obrana 15-ak minuta prije kraja utakmice kada je čudesnom paradom spriječio udarac Mullera. Na koncu je ostalo 2:2 što je Realu bilo dovoljno za prolaz u još jedno finale Lige prvaka.

'Keylor je bio odličan. Bila je to teška utakmica, a on nas je spasio nekoliko puta', između ostalog je nakon utakmice rekao trener aktualnog europskog prvaka Real Madrida Zinedine Zidane.

Podatak kako je Navas na ovoj eliminacijskoj utakmici imao ukupno osam obrana - što je njegov novi rekord u eliminacijskoj utakmici Lige prvaka – dovoljno govori o kakvom se golmanu radi. Naravno, zbog ček osam obrana Navas - koji je u Real stigao 2014. iz Levantea - dobio je epitet najboljeg igrača utakmice i jedan je od najzaslužnijih što će Real u Kijevu braniti titulu prvaka Europe.

Valjda je ovom utakmicom dokazao da mu čelnici kluba još neko vrijeme ne trebaju naći zamjenu jer je u ovom trenutku jasno tko je prvi golman kluba. Pogotovo ako u Kijevu ponovi ovakvu utakmicu.

  • +11
Liga prvaka, polufinale: Real - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press