za razumnu cijenu

Španjolski mediji plasirali senzaciju! Real Madrid u lovu na talentiranog hrvatskog napadača koji je oduševio u Ligi prvaka

01.08.2022 u 20:52

Bionic
Reading

Real Madrid je u potrazi za golgeterom koji bi u bliskoj budućnosti trebao zamijeniti Karima Benzemu (34), a španjolski mediji spominju da bi to mogao biti i hrvatski napadač Roko Šimić (18)

Prema pisanju sportskog dnevnika AS, 'Kraljevski klub' u potrazi je za 'mladim nogometašem kojeg mogu dobiti po razumnoj cijeni'.

Španjolci pišu da je više kandidata poput Stuttgartovog Saše Kalajdžića (25 godina), Ajaxovog Briana Brobbeyja (20), Salzburgovih Noaha Okafora (22) i Benjamina Šeška (19), Jonathana Burkardta (22) iz Mainza, Georginija Ruttera (20) iz Hoffenheima i Chelseajevog Armanda Broju (20).

No osim njih spominje se i talentirani Roko Šimić koji je u RB Salzburgu, a na sebe je skrenuo pozornost nastupima u juniorskoj Ligi prvaka.

'Rođen je u Milanu i mladi je hrvatski reprezentativac. Sljedeće je veliko ime Red Bull Salzburga. U juniorskoj Ligi prvaka je zabio sedam golova, a u Salzburgovoj filijali u drugoj ligi 19. S 1.90 metara bio bi drugačiji profil napadača od Benzeme', piše As.

Šimić ima ugovor s Austrijancima do ljeta 2025. godine, a procijenjena vrijednost mu je pet milijuna eura. No nema sumnje da je to 'sitniš' i da će Real, ukoliko ga stvarno želi, morati isplatiti znatno veći iznos.