nešto se čudno događa

Španjolski list blizak Barceloni doznao koliko je milijuna eura Dinamo odbio za Danija Olma; ako je ovo istina…

13.01.2020 u 14:22

Bionic
Reading

Španjolac Dani Olmo, kako stvari stoje, ostaje u zagrebačkom Dinamu do ljeta. Usprkos najavama kako po njega dolaze bogati europski klubovi jasno je kako u Maksimir nije stigla milijunska ponuda koja bi zadovoljila čelnike kluba

Posljednjih dana 21-godišnji Španjolac Dani Olmo punio je medije u Hrvatskoj, ali i u svojoj domovini. Razlog je ponuda Barcelone koja je, kako je potvrđeno, zaista došla u klub. Koliko je zapravo iznosila t aincijalna ponuda Olmova bivšeg kluba nije poznato jer postoji nekoliko verzija te priče. Navodno su u Dinamu bili razočarani iznosom ponude od 10 milijuna eura, koliko je prema izvorima iz Maksimira, ponudila Barcelona. No, nekoliko dana kasnije španjolski list blizak Barceloni Mundo Deportivo objavio je pouzdanu informaciju kako je službeno ponuđeno Dinamu 30 milijuna eura.

Dakle, dvije priče se ni blizu ne preklapaju i jasno je kako netko skriva pravi iznos i istinu. Podsjetimo, prema Transfermarktu Olmo je procijenjen na 35 milijuna eura što znači da bi čelni ljudi Dinama, čak i uz sugestije 'velikog šefa' Zdravka Mamića iz Međugorja koji je svakodnevno s njima u vezi, sigurno došli do tog iznosa nakon 10 minuta pregovora. Kako piše Mundo Deportivo čelnici Dinama ponudu od 30 milijuna eura su odmah odbili jer su im očito dali do znanja 'kako ga ne puštaju za manje od 40 milijuna eura.' Očito je Barci taj iznos, za igrača koji im je pobjegao dok je bio junior, u ovom trenutku prevelik zalogaj. Jesu li opet pogriješili pokazat će vrijeme…

No, očito se nešto čudno događa i lako je moguće kako su čelnici Dinama odlučili riskirati i na jedan način blefirati. Uostalom, opcija da Olmo – kojeg ugovor veže do ljeta 2021. godine - do ovog ljeta igra u Dinamu zapravo je za Španjolca odlična jer će igrati u kontinuitetu uoči priprema za Euro. I samim time bi mu vrijednost mogla narasti do traženih 40 milijuna eura što bi bio Dinamov rekordni transfer.

No, nije nemoguće da nakon ovih informacija koje dolaze iz Zagreba i Barcelone 'zagrize' za Olma još koji velikan poput AC Milana ili Manchester Cityja koji su već ranije pokazali interes. Uostalom, prijašnji transferi iz Maksimira dokaz su kako su jako vješti pregovarači te kako uvijek izvuku puno više od prve inicijalne ponude.