NIJE SVJESTAN

Djed El Clasica Luka Modrić proslavio nevjerojatan jubilej pa oduševio izjavom

28.10.2023 u 21:54

Bionic
Reading

Luka Modrić je u derbiju La Lige postao najstariji igrač El Clasica u povijesti te zaigrao u dresu Reala 500. puta

Real je u Barceloni pobijedio velikog rivala 1-2, a Luka Modrić je u igru ušao u 63. minuti.

Iako su nogometaši Barcelone bili bolji većim dijelom susreta te vodili 1:0 do 68. minute, najveći derbi španjolske La Lige, odigran na Camp Nou, otišao je na stranu Madriđana.

  • +21
Barcelona - Real Madrid 1:2 Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Junak susreta 11. kola bio je engleski reprezentativac Jude Bellingham koji je zabio dva gola za veliki preokret Reala. Nakon gola Gundogana u šestoj minuti uslijedili su golovi Bellinghama u 68. i 92. minuti. Kod drugog pogotka asistent je bio Luka Modrić koji je odigrao jubilarnu 500. utakmicu za popularni Kraljevski klub. Ujedno je postao najstariji igrač El Clasica u povijesti.

Paco Buyo je kao golman Reala u sezoni 1995/96 bio u momčadi u dobi od 38 godina i 28 dana. Modrić je s 38 godina i 47 dana postao Djed El Clasica.

'Jako sam ponosan što predstavljam ovaj klub toliko dugo. Broj 500 je poseban. Dohvatiti ga protiv velikog rivala, u El Clasicu, i pritom pobijediti. Stvarno ne mogu tražiti više. Ponosan sam što sam ovo postigao u najvećem klubu u povijesti. Pokazali smo karakter, nikad se ne predajemo i idemo do kraja. Odradili smo jako dobar posao u drugom poluvremenu i zaslužili smo pobijediti. Dan nije mogao biti bolji. Ovaj broj je baš velik. Mislim da nisam ni svjestan što postižem s ovim klubom'. Ovo su stvari koje vas ispunjavaju. Nije lako dosegnuti broj 500 i nema puno igrača kojima je to uspjelo', rekao je raspoloženi Luka.

Standings provided by Sofascore