NOVI VLADAR

Španjolska u euforiji: Klinac je već postao legenda!

12.11.2013 u 14:31

Bionic
Reading

Marc Marquez oduševio je španjolske medije i ljubitelje motociklizma osvajanjem titule MotoGP prvaka kao najmlađi u povijesti

Mladi 20-godišnji vozač postao je drugi debitant u povijesti 'kraljevske klase' koji je u svojoj premijernoj sezoni stigao do titule, pobijedivši iskusne sunarodnjake Jorgea Lorenza i Danija Pedrosu. Titulu je osigurao trećim mjestom u Valenciji te tako završio četiri boda ispred konkurencije, ispisavši povijest MotoGP-a.

'Bila je to fantastična godina, a ja još uvijek sanjam! Nisam to očekivao i zbilja sam jako sretan. Zahvaljujem svojoj ekipi, obitelji i naravno Hondi. Potpora sa svih strana je bila nevjerojatna i tim ljudima posvećujem prvenstvo,' izjavio je Marc Marquez nakon konačnog trijumfa.

U Španjolskoj je motociklizam jedan od najpopularnijih sportova, pa ne čudi što su u svim klasama ove sezone trijumfirali upravo njihovi vozači. Mediji su pak titulu Marqueza gurnuli na svoje naslovne strane. 'Novi kralj MotoGP-a', 'Već je postao legenda', 'Najsretnije dijete na svijetu', 'Dijete prvak', 'Mali genije s velikim mudima', samo su neki od naslova u tisku.

'On je prirodni talent koji vjeruje sebi i svojoj osobnosti da iskoristi prilike koje drugi ne mogu. Talent, želja za učenjem i sposobnost lude vožnje su dobar temelj koji bi Marquezu mogli donijeti uspjeh kroz duže vrijeme,' kaže bivši prvak Angel Nieto.