POZNATA PRIČA

Španjolska brani ulazak Gibraltara u Uefu

02.10.2012 u 17:00

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Sankt Peterburgu zasjedala Uefa, a na sastanku je između ostalog, odlučeno da se Gibraltaru pruži privremeno članstvo u Uefi, te da će se odluka o punopravnom donijeti na sastanku u Londonu, koji će se održati u svibnju

Španjolski ministar sporta Jose Ignacio Wert jasno je dao do znanja da njegova zemlja nema namjeru dati 'zeleno svjetlo' Gibraltaru za punopravno članstvo u europskoj nogometnoj organizaciji.

U ponedjeljak je u ruskom gradu Sankt Peterburgu zasjedala Uefa, a na sastanku je između ostalog, odlučeno da se Gibraltaru pruži privremeno članstvo u Uefi, te da će se odluka o punopravnom donijeti na sastanku u Londonu, koji će se održati u svibnju.

'Spremni smo poduzeti sve legalne postupke kako bi spriječili Gibraltarov ulazak u Uefu. Uvjereni smo i optimistični da možemo postići taj cilj', rekao je Wert.

Gibraltar je prekomorski teritorij Ujedinjenog Kraljevstva, a nalazi se na južnom rtu Pirinejskog poluotoka, između Atlanskog oceana i Sredozemnog mora. Iako Španjolska nikada nije prestala predavati pravo na Gibraltar, njegovi stanovnici izjasnili su se da bi ipak ostali pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva.