uoči eura

Španjolci su se baš 'nabrijali' na Hrvatsku: Razmišljamo samo o toj utakmici

01.01.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Golman španjolske rukometne reprezentacije Gonzalo Perez de Vargas smatra da će Europsko prvenstvo, koje počinje za devet dana, biti izjednačeno te se nada pobjedi nad Hrvatskom u prvoj utakmici

'Utakmica s Hrvatskom će biti jako teška te bi mogla utjecati na kasniji rasplet natjecanja. Prvenstvo je izjednačeno pa je potrebno taj težak put započeti što bolje', izjavio je De Vargas na početku završnih priprema španjolske reprezentacije za EURO.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj počinje 10. siječnja, a Hrvatska i Španjolska igraju 12.siječnja. U skupini su još Austrija i Rumunjska.

De Vargas napominje da će prvenstvo biti dodatno zahtjevno jer će mnogi na njemu tražiti mjesto koje izravno vodi na Olimpijske igre u Parizu 2024.

'Svi će se boriti kako bi bili u Parizu', kazao je i dodao:

'Mi ćemo se također boriti, kao što uvijek i radimo.'

Španjolska je prije godinu dana osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pobjedom nad Francuskom. Naslov je pripao Danskoj u finalu protiv Švedske.

'Danska i Francuska su trenutačno iznad ostalih, što su pokazali na posljednjim natjecanjima. Imaju puno širi izbor igrača u odnosu na druge reprezentacije', misli De Vargas i napominje:

'No još pet ili šest reprezentacija se mogu nadmetati s njima i pobijediti ih.'

Vanjski španjolski igrač Alex Dušebajev, član poljskog Kielca, izjavio je kako Španjolsku čekaju teške utakmice u skupini, a onda i dalje.

'Sad razmišljamo samo o utakmici protiv Hrvatske, a kasnije ćemo vidjeti do kuda ćemo stići', rekao je Alex Dušebajev