SVI U ČUDU

Španjolci otkrili Felixovu plaću u Barceloni; Portugalac pokazao kakav je čovjek

15.10.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Nakon odličnih igara u dresu Benfice, Joao Felix mogao je birati u klub u kojem će igrati. I željeli su ga Juventus, Borussia Dortmund, Manchester United... Njega se nije previše pitalo, jer bilo je bitno tko će 'iskrcati' najviše. I onda je to učinio madridski Atletico

Diego Simeone 'blagoslovio' je Felixov dolazak u Madrid i čelnici Atletica isplatili su Benfici 127 milijuna eura.

No, u to vrijeme 19-godišnji nogometaš ipak nije uspio opravdati sva očekivanja i tretiralo ga se kao preplaćenu zvijezdu.

Igrao je puno i često, ali ni približno na nivou na kojem je igrao u dresu portugalskog velikana. I onda je otišao na posudbu u Chelsea. Nije se snašao ni među Plavcima, te se vratio u Madrid.

Felix je imao iza sebe najteže ljeto u dosadašnjoj karijeri jer je totalno ispao iz momčadi madridskog Atletica na početku nove sezone, a posebno su mu zamjerili rečenicu kako mu je san da zaigrati u dresu Barcelone.

Do zadnjeg dana prelaznog roka nije se znalo što će biti s Portugalcem, ali Barcelona ga je ipak, u posljednjim sekundama prelaznog roka, uzeti na posudbu. No, i Felix je pokazao kolika mu je želja zaigrati za katalonsku momčad.

Naime, kao što se zna, Barcelona ima velikih problema s financijama i ne može igračima davati ni plaće kakve bi imali u nekim drugim klubovima te kategorije. Također, prelazni rok je bio na samom kraju i na računu je ostalo jako malo. No, Felixu je i to bilo dovoljno.

Španjolski mediji otkrili su da Portugalčeva plaća iznosi tek 400.000 eura, odnosno na Felix tjedno zarađuje oko 7.000 eura što je najmanja plaća među igračima prve momčadi Barcelone.

Felix je bio među najplaćenijim igračima u Atleticu, ali je pokazao da mu novac nije važan i da pristaje na sve samo da ga Barcelona dovede. Felix igra odlično i već sada mnogi vjeruju da će Barca otkupiti njegov ugovor sljedećeg ljeta kada će pregovarati oko novih uvjeta. Vjerojatno i oko plaće igraču. Dosadašnjim postupcima, ali i igrama, Felix je zaslužio ipak puno, puno više.