živi bili pa vidjeli

Španjolci lansirali senzaciju; Real Madrid želi Dominika Livakovića!

24.05.2023 u 06:17

Bionic
Reading

Španjolski Defensa Central, portal koji prati događanja u i oko Real Madrida, tvrdi kako će 'kraljevski' klub ovog ljeta pokušati dovesti golmana Dinama i hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića (28)

Ljeto će na Maksimiru definitivno biti burno, Dinamo će sigurno ostati bez svojih najvećih zvijezda, ali će u isto vrijeme dobro zaraditi.

Među onima za koje vlada najveći interes je i Dominik Livaković (28), kapetan Dinama i standardni golman hrvatske reprezentacije. Livi je na SP-u u Katru briljirao, već je tada krenula 'licitacija', no zimski prijelazni rok nije iznjedrio dovoljno jaku ponudu koju bi Dinamo i Livaković prihvatili.

U ovom trenutku za Livija je vrlo zainteresiran turski Fenerbahče, navodno su inicirani i prvi razgovori. Turci su poslali i prvu ponudu, Dinamu nude šest milijuna eura odštete, ali to nije ni blizu cifre koju na Maksimiru očekuju. Naime, Dinamo gotovo sigurno neće pustiti Livakovića za manje od 10 milijuna eura, a Fenerbahče toliki novac jednostavno ne želi platiti.

No, sad je iz Španjolske stigla bombastična senzacija, Dominika Livakovića želi - Real Madrid!

Vijest je objavio Defensa Central, portal koji prati događanja u i oko Real Madrida, te često ima poprilično pouzdane informacije iz 'kraljevskog' kluba.

Prema tom izvoru Real već neko vrijeme prati Livakovića, a sve gotovo sigurno i na preporuku Luke Modrića. Na Santiago Bernabeu ovog ljeta traže rezervnog golmana, iskusnog i pouzdanog čuvara mreže koji bi bio dostojna zamjena za nedodirljivog Thibauta Courtoisa (31).

Posljednje tri sezone ta je 'nezahvalna' uloga zapala Ukrajinca Andrija Lunina (24), no on ovog ljeta odlazi te je Real krenuo u potragu za drugim golmanom.

Defensa Central tvrdi kako se sportski direktor Jose Angel Sanchez, na preporuku Luke Modrića, odlučio baš za Livakovića, no postoji jedan veliki problem. A to je da Real za rezervnog golmana ni u ludilu ne želi platiti više od pet ili šest milijuna eura odštete! U isto vrijeme na Maksimiru i dalje očekuju najmanje 10 milijuna eura za Dominika Livakovića.

'Jedna od pozicija koje će Real Madrid morati popuniti ovog ljeta je zamjena za Thibauta Courtoisa, budući da Andriy Lunin napušta klub', tvrdi Defensa Central te dodaje:

'Florentino Perez i Jose Angel Sanchez osigurali su maksimalno 5-6 milijuna eura za tu poziciju, a postoji opcija koja im se posebno sviđa. Dominik Livaković, golman zagrebačkog Dinama, to je igrač na kojeg je pao izbor.'

S druge strane, velika je čast kad te želi Real, ali pitanje je i Livijevih ambicija, koliko bi bio spreman prihvatiti poziciju drugog golmana, pa bilo to i u jednom od najvećih klubova svijeta. Jer 'nesretni' je Lunin za Real ove sezone sakupio tek 10 utakmica u svim natjecanjima, a to gotovo sigurno ne bi zadovoljilo Livakovića koji bi bez utakmica vrlo vjerojatno izgubio i mjesto u reprezentaciji.

Za sada se čini kako je ovo transfer na vrlo 'dugom štapu', kvalitete Dominika Livakovića dobro su poznate zainteresiranim klubovima koji će to na kraju morati i platiti. Fenerbahče? Real Madrid? Ili možda Villarreal koji je u stvari i najduže u priči oko Livakovića?