U IŠČEKIVANJU DERBIJA

Špaco: Loža određuje zbivanja u našem nogometu

06.04.2010 u 12:37

Bionic
Reading

Još jedan dan ostao je do uzvratnog ogleda polufinala Kupa između Hajduka i Dinama. Atmosfera se zagrijava već danima, no bez obzira na moguće visoke napetosti, trener bijelih Stanko Poklepović spušta tenzije

Hajduk će bez kapetana Srđana Andrića tražiti pobjedu u derbiju i plasman u finale Kupa.

'Mislim da će nama više nedostajati kapetan Andrić nego Dinamu Milan Badelj', kaže Stanko Poklepović. Unatoč nekim sumnjama uvjeren je da će derbi biti civilizirana i kulturna predstava po želji navijača, koje je pozvao da dođu u što većem broju i podrže njegove igrače.

Sumnje koje je izrekao odnose se na privilegiranost Dinama u HNL-u.

'Prije 20 godina rekao sam da postoji masonska loža, a sad ću reći da postoji nogometna loža koja određuje mnoga zbivanja u hrvatskom nogometu. Teško je u nekoga uprijeti prstom, ali se nadam da će ovoga puta loža biti naklonjena nogometu i nogometnoj igri, to znači nama, a ne nekim drugima', rekao je Poklepović. 'Mislim da sam bio dovoljno jasan', dodao je.

Trener Hajduka očekuje da će Dinamo biti borben: 'Oni moraju tražiti gol kao i mi, ako žele izbjeći 0:0 i lutriju udaraca s bijele točke i zato i predviđam da će to biti lijepa nogometna predstava.'

Poklepović je ponovio da njegovi igrači nisu vježbali izvođenje udaraca s bijele točke, a razlog je što on ne želi razmišljati o konačnih 0:0 nego o pobjedi.

'Ako i dođe do penala, lako ćemo odrediti tko će ih izvesti, a za penale ne treba posebna vježba nego sposobnost i koncentracija', završio je Špaco.

Hajdukovce je u postirskom hotelu Lipa posjetio predsjednik Joško Svaguša kako bi ih dodatno ohrabrio i motivirao pred najvažniju utakmicu sezone.