ZVIJEZDA MUNDIJALA

SP: 'Novi Modrić' o velikom uspjehu i malom problemu

24.10.2015 u 13:16

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U17 reprezentacija na krilima svog kapetana izborila je preokret protiv moćne Nigerije i nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu

Momčad Darija Bašića trebala je nakon dva remija pobjedu za siguran plasman u drugi krug čileanskog SP-a i uspjela! Nigerija je preko najboljeg strijelca prvenstva Osimhena povela 1:0, no u nastavku Hrvati su nastavili stiskati i pogocima Brekala i Majića izborili ključni trijumf.

Kod oba gola kreator i dodavač bio je kapetan Hrvatske Nikola Moro kojega je oduševljeni novinar službene Fifine stranice nazvao potencijalnim novim Modrićem i obrazložio to 'nemilosrdno učinkovitim' stilom igre razigravača Hrvatske i Dinama. Izbornik Bašić, pak, o svom kapetanu za istu stranicu kaže:

'On je naš kapetan i lider s desetkom na leđima. Sjajan igrač, ali ima problem. Previše fokusa gubi na detalje kojima se ne bi trebao baviti. Recimo, ako nastane neki problem među suigračima njemu je u prirodi da to odmah krene rješavati. Želi stvoriti idealno okruženje u kojemu će sve teći glatko. Od situacije na terenu do izbora hrane na stolu... Stalno mu moram ponavljati da se rastereti tih briga i fokusira na igru jer ga to koči da na terenu bude još bolji,' kaže uz pobjednički osmijeh izbornik Bašić.

Sam Moro nije se želio isticati. Pravi lider uvijek će krenuti s riječi MI:


'Ključna dodavanja su mi važna jer su omogućila momčadi da kapitalizira dobru igru i da napravimo željeni rezultat. Jedino što je važno je igrati dobar nogomet i pobjeđivati, zato smo i došli u Čile. Kao kapetan samo želim suigrače učiniti zadovoljnima, a istina je da me trener često upozorava na aspekt koncentracije. Broj 10 na leđima? Volim ga jer su ga nosili i moji uzori, ali to je samo broj,' završava kapetan Moro.

Pred hrvatskom reprezentacijom je selidba u grad Concepcion i pet dana odmora, a u četvrtak ih čeka ogled osmine finala SP-a protiv drugoplasiranog sastava (kriterij je gol razlika, Meksiko ima 2:0, Australija 1:4) skupine C. Tamo nakon dva odigrana kola vodi Njemačka sa šest bodova, a slijede Meksiko sa četiri, Australija s jednim i Argentina bez bodova. Odluka će pasti večeras! Ukoliko Australija dobije Argentinu ima priliku biti druga, ako ne o idućem protivniku izravno će odlučiti dvoboj Meksika i Njemačke. Pobjeda Meksika na megdan bi nam dovela Njemce, drugi rezultati uparili bi nas s Meksikom kojega su mladići već svladali u Čileu u prijateljskom dvoboju uoči početka SP-a.

Svjetsko prvenstvo U17
Skupina C
Njemačka Meksiko 00:00
Argentina Australija 00:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Njemačka 2 2 0 0 6
2. Meksiko 2 1 1 0 4
3. Australija 2 0 1 1 1
4. Argentina 2 0 0 2 0
Sljedeće utakmice
Skupina D
Ekvador Belgija 21:00
Mali Honduras 21:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Belgija 2 1 1 0 4
2. Mali 2 1 1 0 4
3. Ekvador 2 1 0 1 3
4. Honduras 2 0 0 2 0
Sljedeće utakmice