USPJEŠNOST PO LIGAMA

SP: Dominira Engleska, Morales predstavlja HNL

12.05.2010 u 18:43

Bionic
Reading

Na širim popisima reprezentacija koje će nastupiti na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici najviše igrača dolazi iz engleskih klubova, njih 134

Na drugom mjestu je Serie A koja ima 93 predstavnika, iz njemačkih klubova dolazi 89, a iz španjolskih klubova 74 nogometaša. Na listama se nalazi ukupno 869 igrača koji igraju u 54 zemlje svijeta. Širi popis kandidata je predala 31 reprezentacija koja će nastupiti na SP-u, a jedina koja još nije objavila popis je Sjeverna Koreja.

Zanimljivo, svih 30 engleskih igrača koje je pozvao Fabio Capello igra u engleskim klubovima, Nijemci imaju samo jednog 'stranca', Michaela Ballacka koji je član Chelseaja, baš kao i aktualni svjetski prvaci Talijani, Giuseppea Rossija, koji je član španjolskog Villarreala. Najviše igrača u inozemstvu imaju Slovenija, Gana i Čile, po 14.

Hrvatsku ligu zastupat će eventualno Pedro Morales. Dinamov Čileanac našao se na širem popisu izbornika Bielse i imat će priliku izboriti svoj prvi nastup na svjetskoj smotri. S obzirom da je zabio gol u posljednjem prijateljskom dvoboju svoje reprezentacije, mogućnost uspjeha čini se realnom.