GOST SPORTA NEDJELJOM

Šokota priznao zašto ne želi da Hajduk bude prvak, ali i što misli o Livaji, Mamiću...

20.01.2024 u 11:27

Bionic
Reading

Bivši Dinamov napadač i kapetan Modrih, Tomo Šokota, vrlo iskreno je priznao kako se nadao ulasku u Dinamo u vrijeme dok su u njemu bili Igor Bišćan i Dario Šimić

Gost novog izdanja emisije Sporta nedjeljom, koju možete gledati i u programu MAXSporta, je Tomo Šokota, bivši Dinamov napadač i jedan od četvorice kapetana, uz Silvija Marića, Darija Šimića i Igora Bišćana, koji su još 2014. godine vrlo aktivno krenuli u borbu za demokratskiji Dinamo.

Shodno tome, očekivao je da će u vrijeme dok su u klubu bili Šimić i Bišćan, i on dobiti priliku raditi u najdražem klubu. No, zaobišli su ga.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sada je Šokota pak otvoreno govorio i o 'strahovima' da Hajduk bude prvak.

'Ja sam već jednom rekao, ne daj Bože da Hajduk bude prvak. Ja sam bio u Benfici koja 11 godina nije bila prvak, a mi smo tada uzeli naslov. I znam što je to. To je bilo ludilo. Jer ono što se nakupilo godinama, zakotrljalo se i to je trajalo. Benfica se nakon toga počela mijenjati, lavina se zakotrljala. I Dinamu bi u istom slučajno postalo sve teže i teže. Tako da Dinamo mora sve napraviti da ove godine bude prvak. I da ne dozvoli Hajduku da ne počne svoju lavinu. Hajduk je sve bliži Dinamu, ali i Rijeka, i Osijek. Moram priznati, nije prvi put da sam rekao - Ne daj Bože da hajduk bude prvak'.

Šokota: Ne daj Bože da Hajduk bude prvak Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Šokota je govorio i o Marku Livaji.

'On je njihov, oni su od njega stvorili mit. To se događalo i kroz povijest, od Bake Sliškovića, Alena Bokšića... On (op.a. Livaja) je stvoren za njih. Još je njihov, odozdola, iz Splita. Imam respekta prema njemu. On je došao u Zagreb (nakon SP-a u Katru), uzeo mikrofon dok drugi nisu htjeli, pozdravio sve, ponašao se baš dostojanstveno. Ima puno stvari koje se može za njega reći da su dobre. A igračke kvalitete također ima. hoće li ići u uzlaznoj ili silaznoj putanji, to ćemo vidjeti na proljeće'.

Tomo Šokota o Marku Livaji Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Šokota je voditelju Anti Breki komentirao i što misli o Zdravku Mamiću, a to pogledajte u nastavku.

Tomo Šokota o Zdravku Mamiću Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom