EURO 2016. SIGURAN

Šokota kazao najveću istinu o Kaliniću i napadačima!

13.10.2015 u 12:09

  • +14

Kvalifikacije za Euro 2016, Hrvatska - Bugarska

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota oduševljen je nastupom Nikole Kalinića protiv Bugarske, a uoči posljednje utakmice protiv Malte uvjeren je kako će naši nogometaši već večeras izboriti plasman na Euro 2016.

Na kvalifikacijskoj utakmici protiv Bugarske 27-godišnji Nikola Kalinić u prvih 11 zamijenio je ozlijeđenog Marija Mandžukića - i to u velikom stilu. Napadač talijanske Fiorentine, koji igra u životnoj formi, sjajno je namjestio gol Rakitiću za 2:0, a nakon toga je u 78. minuti spretno zabio za konačnih 3:0.

'Za sve je Kalinić veliko iznenađenje, a tu ne mislim samo na utakmicu protiv Bugarske nego i nastupe za Fiorentinu. Dečko je svima dokazao da se radi o vrhunskom napadaču. Ušao je u pravu formu, a uz to igra u Serie A, u ligi koja mu odgovara. Gledao sam ga puno puta ove sezone, a pogotovo sam uživao na utakmici protiv Intera kada je zabio tri gola. Eto, nagrađen je nastupom za Hrvatsku u prvih 11, a svakako mu je pomogla činjenica kako je Mandžukić ozlijeđen te uz to nije u dobroj formi', kazao je za tportal.hr bivši napadač Tomo Šokota koji posebnim povećalom gleda upravo na tu najvažniju poziciju u našoj reprezentaciji.

'Na utakmicama protiv Azerbajdžana i Norveške vidjelo se da imamo problema u napadu, a nakon Kalinićevog briljantnog nastupa protiv Bugarske teško će ga netko izgurati iz prvih 11. Dojam koji je ostavio na mene teško je ukratko opisati; konstantno je u šansi za gol, proigrava suigrače, odigrava pravovremene povratne lopte, stalno je na liniji zaleđa, traži loptu u prostor te se uz to tuče s obrambenim igračima. Kalinić stvarno izgleda moćno i igra moderan nogomet, a posebno mi je drago što stalno ulazi u prigode na prvu stativu što kod napadača kakvi su bili Šuker ili danas Mandžukić nije slučaj. Boljeg od njega trenutačno nemamo!' kazao je Šokota tako možda i najveću istinu o Kaliniću.

Za kraj je Šokota kazao nekoliko riječi o posljednjoj utakmici Hrvatske na Malti, ali se usput osvrnuo i na probleme u kojima je hrvatski nogomet…

'Na Malti očekujem našu pobjedu, a uz to sam uvjeren kako će Italija dobiti Norvešku što znači da ćemo se plasirati na Euro 2016. Međutim, žal postoji jer posljednjih mjeseci puno se više govori o ljudima koji vode HNS te navijačima koji rade probleme nego o nogometu. Mene veseli to što sam mogao nekoliko lijepih riječi kazati o Kaliniću, ali isto tako sam žalostan što puno češće moram komentirati probleme u kojima se nalazi naš nogomet', završio je Šokota.