novi problem

Šok za Čačića, Hrvatska na Island bez prvog golmana

Bionic
Reading

Nakon što je za nedjeljnu utakmicu protiv Islanda ostao bez Ivana Rakitića, hrvatski izbornik Ante Čačić našao se u novim problemima. Zbog ozljede Ahilove tetive otpao je i prvi golman Danijel Subašić

Hrvatski izbornik Ante Čačić dva se dana prije utakmice kvalifikacija za SP 2018. protiv Islanda našao u novim problemima. Od ranije ne može računati na Vedrana Ćorluku, nema ni Šime Vrsaljka ni Marka Pjace, otpao je i Ivan Rakitić, a posljednji na popisu ozlijeđenih našao se i prvi golman reprezentacije Danijel Subašić.

'Posljednjih mjesec dana užasno me boljela Ahilova tetiva... Nažalost, neću moći braniti protiv Islanda', kazao je potišteni Danijel Subašić (32) koji je u četvrtak navečer u Zagrebu na svečanosti u organizaciji Udruge Nogometni sindikat primio nagradu za najboljeg hrvatskog golmana

Iza njega je sjajna sezona u Monacu, osvojio je francusko prvenstvo, stigao do polufinala Lige prvaka, a i u Francuskoj je izabran za najboljeg golmana u Le Championnatu. No sada neće moći pomoći reprezentaciji na teškom gostovanju kod neugodnog Islanda.

'Probao sam trenirati, ali nažalost ne ide. Terapije nisu pomogle, upala je prejaka i neću moći pomoći suigračima na Islandu...', rekao je Subašić i dodao:

'Ali nemojte brinuti! Lovre Kalinić je sjajan, siguran sam da će me dobro zamijeniti.'

Na kraju nije mogao ne spomenuti svog tragično preminulog prijatelja, suigrača iz Zadra Hrvoja Ćustića. Majicu s njegovim likom Danijel Subašić nosi na svakoj utakmici i ponosnu ju ističe njemu u spomen.

'Dok god igram, nosit ću majice s Hrvojevim likom...', kazao je drhtavim glasom Subašić.