SLIJEDI OPERACIJA?

Šok u Cedeviti: Najbolji igrač nije prošao liječnički pregled!

16.08.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Božo Maljković, jedan od najvećih trenerskih autoriteta s prostora bivše države, prihvatio je izazov i sjeo je na klupu euroligaša Cedevite, ali nije mogao računati na to da će prije početka sezone ostati bez vrlo važnog igrača

Kako doznajemo, reprezentativac Hrvatske Marko Tomas nije prošao liječnički pregled, a razlog je puknuta peta metatarzalna kost u desnom stopalu (fraktura).

S obzirom da je riječ o ozljedi koja ga je mučila u drugoj polovici prošle sezone, kada je igrao za turski Fenerbahče, zaista je čudno što ozljeda do danas nije sanirana.

Je li za tako nešto kriva liječnička služba Fenerbahčea ili je Tomas po završetku sezone trebao otići na operaciju – sada je najmanje važno.

U svakom slučaju, Cedevita, koja je za Euroligu značajno ojačala roster, sada je u velikim problemima jer na pozicijama dva i tri – koje može igrati Tomas – hitno mora naći kvalitetnu zamjenu. Poznato je da Maljković o Tomasu, kojeg je trenirao u Real Madridu, ima vrlo visoko mišljenje i sigurno je računao da bi upravo on mogao biti vođa momčadi.

Iz krugova bliskih Marku Tomasu doznajemo da će vjerojatno morati na novu operaciju da bi, slično kao i Roko Leni Ukić, u spornu kost rutinskom operacijom ugradili vijak s kojim može nesmetano igrati do kraja karijere.

Kako liječnici nisu dali zeleno svjetlo Tomasu za nastupe na najvišoj razini, pitanje je u kakvom bi psihičkom stanju bio da je ipak odlučio igrati uz razmišljanje da se ozljeda može pogoršati i da bi time i njegova karijera bila ugrožena.

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić, koji vodi pregovore sa svim igračima i njihovim menadžerima, sada će imati pune ruke posla jer pripreme su počele, a roster za Euroligu doživio je težak udarac...

Marko Tomas, koji se trenutačno nalazi na tzv. aktivnom odmoru u rodnim Križevcima, nije želio komentirati ništa na tu temu. Očito se još jednom želi savjetovati s liječnicima kojima vjeruje i koji su vodili brigu o njegovim ozljedama prošlih godina.

Iako je na stolu imao ugovor navodno težak između 400 i 450 tisuća eura po sezoni (što je u rangu nogometnih ugovora!) – očito neće biti ništa od njegovog angažmana u Cedeviti.

Ako sve prođe u redu, uz pretpostavku da će ići na operaciju, povratak na parket Tomas može očekivati tek u studenom ili prosincu.


Marko Tomas u dresu reprezentacije Hrvatske