težak udarac za dinamo

Šok na Maksimiru; nakon fantastičnog uspjeha u Europi 'modri' su doznali lošu vijest; već ove zime iz kluba odlazi jedan od najboljih igrača

04.12.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Dinamov branič Joško Gvardiol (18) u rujnu je potpisao za Red Bull Leipzig. Njemački je prvoligaš za njega odmah platio čak 16 milijuna eura, a uz bonuse bi Dinamo na ovom transferu mogao zaraditi još četiri milijuna eura. Uz sve to, Leipzig ga je ostavio na Maksimiru uz mogućnost odabira hoće li ga dovesti u siječnju ili u ljeto 2021. godine

Dinamo je višestruko profitirao prodajom Joška Gvardiola (18), uz 16 milijuna eura koje su 'modri' dobili odmah, ukupna se zarada od tog transfera može popeti do maksimalno 20 milijuna eura, ovisno o ugovorenim bonusima.

Uz sve to je Gvardiol ostao u Dinamu, a Red Bull Leipzig je svaki njegov nastup u Hrvatski Telekom Prvoj ligi Dinamu plaćao 70.000 eura, dok je za one u Europi na račun 'modrih' sjedalo okruglo 100.000 eura! Sjajan posao na Maksimiru, prodali su igrača koji je ostao u njihovim redovima, a onda Leipzigu naplatili svaku njegovu utakmicu! Majstorski!

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

VIDEO: Emica Elvedji/PIXSELL

A sam Joško Gvardiol iskoristio je na najbolji mogući način svaki svoj nastup, standardan je u momčadi, bez obzira igrao na mjestu stopera ili lijevog beka. Odigrao je sjajno u Europskoj ligi, sudjelovao u povijesnom uspjehu Dinama i novom osiguranju proljeća u Europi, bio je nezamjenjiva karika u momčadi Zorana Mamića.

No, svemu dobrome jednom dođe kraj. Tako su na Maksimiru u petak, nakon fantastičnog uspjeha u Europi, 'modri' doznali lošu vijest - Red Bull Leipzig već ove zime želi Joška Gvardiola u svojim redovima!

  • +19
Feyenoord - Dinamo, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: PIETER STAN DE JONGE

Njemački Kicker tvrdi kako je praktički sve riješeno te će Gvardiol već u siječnju preseliti u redove Red Bull Leipziga s kojim je potpisao ugovor do 2026. godine.

Kao glavni razlog za ovaj potez njemačkog prvoligaša navode se brojne ozljede njihovih obrambenih igrača, ali i sjajne igre Joška Gvardiola ove sezone čime ih je uvjerio da je spreman za najveće izazove u Bundesligi i Ligi prvaka/Europskoj ligi.

'On će zapravo biti zamjena za 60 milijuna eura vrijednog francuskog stopera Dayota Upamecana. On bi sljedećeg ljeta trebao napustiti klub u rekordnom transferu, a Gvardiol je njegova zamjena', navode njemački mediji.