europsko proljeće

[VIDEO/FOTO] Ovo su mogući protivnici Dinama u šesnaestini finala Europske lige; na Maksimir bi mogla stići mrska Crvena zvezda

04.12.2020 u 09:37

Bionic
Reading

Dinamo je uvjerljivom 2:0 pobjedom u Rotterdamu protiv Feyenoorda kolo prije kraja grupne faze Europske lige osigurao prvo mjesto u skupini i još jedno proljeće u Europi. U ždrijebu šesnaestine finala 'modri' će kao pobjednici skupine biti nositelji, no tu više nema lakih protivnika

Ispred Dinama još je jedno kolo Europske lige, no sve misli 'modrih' već sada su uperene prema 14. prosincu kada je u Nyonu ždrijeb šesnaestine finala Europske lige.

Hrvatski prvak će kao pobjednik skupine K imati status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Uoči posljednjeg kola 18 klubova je osiguralo 'europsko proljeće', a 19 ih je ispalo iz svih kombinacija. Nažalost, među njima je i Rijeka...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Već sada je poznato kako Dinamo sigurno u šesnaestini finala Europske lige ne može igrati protiv Rome, Arsenala, Villarreala te Hoffenheima koji su pobjednici svojih skupina, ali jedan od mogućih protivnika je Crvena zvezda koja je sigurno druga u skupini L.

  • +19
Feyenoord - Dinamo, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: PIETER STAN DE JONGE

Među potencijalnim protivnicima tu su još i švicarski Young Boys koji će vjerojatno završiti iza Rome u skupini A, pa Molde i bečki Rapid te Bayer Leverkusen ili Slavija Prag iz skupine C. Iz skupine D prijeti lošiji od dvojice velikana - Glasgow Rangersa ili Benfice. PSV Eindhoven ili Granada prijete iz skupine E, a Dinamo može izvući i bilo koga od trojca Napoli, Sociedad, AZ Alkmaar iz skupine F u kojoj je Rijeka završila kao posljednja. Posebno se opasnima čine mogući protivnici iz skupina G i H - Leicester ili Braga te Milan ili Lille.

No, za konačan popis protivnika ipak treba pričekati posljednje kolo i rasplet u svim skupinama...

Finale Europske lige igrat će se 26. svibnja 2021. godine u Gdanjsku.

U posljednjem kolu za tjedan dana Dinamo će u Maksimiru ugostiti CSKA u susretu bez rezultatske važnosti, dok će Wolfsberger i Feyenoord istovremeno u Klagenfurtu igrati izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini koje također vodi u šesnaestinu finala. Austrijskom sastavu za prolazak je dovoljan i bod, dok je nizozemskom velikanu potrebna pobjeda.

Klubovi koji su osigurali plasman u šesnaestinu finala UEFA Europske lige

  • Skupina A: ROMA
  • Skupina B: ARSENAL
  • Skupina C: Slavia Prag, Bayer Leverkusen
  • Skupina D: Rangers, Benfica
  • Skupina E: Granada, PSV Eindhoven
  • Skupina G: Leicester City, Braga
  • Skupina H: Lille, Milan
  • Skupina I: VILLARREAL
  • Skupina J: Antwerp, Tottenham
  • Skupina K: DINAMO
  • Skupina L: HOFFENHEIM, Crvena zvezda