svaka čast

Joško Gvardiol dokazao je koliko zrelo razmišlja: Treba biti pošten prema sebi i reći da još nisam na potrebnoj razini za Premier ligu

03.10.2020 u 14:20

Bionic
Reading

Početkom tjedna Joško Gvardiol stavio je potpis na ugovor s RB Leipzigom, bundesligašem, u kojem je od siječnja i bivši 'modri', Dani Olmo. No, za razliku od Španjolca, Gvardiol se vratio u Zagreb, gdje će ostati na posudbi, možda do zime, a možda i do ljeta

Proteklih se tjedana puno pisalo o odlasku Joška Gvardiola iz Dinama. Među zainteresiranima bio je povratnik u englesku Premier ligu, Leeds United, a koji je nudio čak i izdašniju odštetu Dinamu nego RB Leipzig.

Međutim, ovaj 18-godišnji branič, u dogovoru s menadžerom Marjanom Šišićem ipak se odlučio za odlazak u Njemačku, a što ga je natjeralo na tu odluku, objasnio je u intervjuu za 24 sata.

'Plan i vizija koju Leipzig ima za mene i za mlade igrače. Samo i isključivo to je bilo presudno u odabiru budućeg kluba. Pa svi znaju da je meni Engleska san, ali treba biti pošten prema sebi i reći da još nisam na potrebnoj razini za Premier ligu. Jednog dana sigurno, ali sada je RB Leipzig puno bolji izbor za moj igrački razvoj', priznao je Gvardiol, a onda odgovorio na 'škakljivo' pitanje, što da nije stigla ta ponuda Leipziga, biste li išao u Leeds ili ostao u Dinamu?

  • +10
NK Dinamo - Flora; Europska liga, 1.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Uh, teško pitanje, na svu sreću nemam više taj izbor. Ajmo ovako; Dinamo ima određenu razinu koja ga čini najboljim klubom u ovom dijelu Europe. Za tu razinu ti moraš imati veliki budžet koji se ne puni na način na koji to rade vani: ulaznice, marketing, tv prava... Dinamo svoje adute ima u najboljoj školi na svijetu. I zato mladi igrači moraju otići prije nego potpuno igrački sazriju. Vjerojatno bih izabrao Leeds u konačnici, ali samo iz razloga da pomognem Dinamu i novim dečkima koji dolaze iz omladinske škole'.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

.