njemački kup

Šok i nevjerica u Münchenu; Freiburg u četvrtfinalu Kupa izbacio Bayern

04.04.2023 u 23:04

Bionic
Reading

Nogometaši Freiburga priredili su senzaciju izborivši plasman u polufinale njemačkog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu u Münchenu pobijedili Bayern 2:1

Nakon što je debitirao velikom 4:2 pobjedom protiv najvećeg rivala Borussije Dortmund, novi trener bavarskog sastava Thomas Tuchel doživio je šokantno ispadanje u četvrtfinalu Kupa. Prvo za Bayern u ovom stupnju natjecanja nakon 2009. godine.

Bila je to prva pobjeda Freiburga protiv Bayerna u posljednjih 14 susreta, te prva u povijesti u Münchenu u 24. pokušaju.

Bayern je poveo u 19. minuti golom Dayota Upamecana, no devet minuta kasnije izjednačio je Nicolas Hofler. U nastavku susreta Bavarci su dominirali i novi je gol visio u zraku, no gosti su odolijevali.

Thomas Müller je u 33. minuti mogao vratiti Bavarce u novo vodstvo, no pucao je pored desne stative. Müller je imao priliku i u sudačkoj nadoknadi, ali nije bilo promjene rezultata.

Prvu priliku Bayern je u nastavku imao u 62. minuti, ali je Benjamin Pavard umjesto mreže pogodio vratnicu. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku je imao Joao Cancelo, ali je gostujući golman Mark Flekken odlično reagirao.

  • +7
Bayern - Freiburg, njemački Kup, 4.4.2023. Izvor: EPA / Autor: EDUARD MARTIN

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, gosti su u drugoj minuti nadoknade dobili kazneni udarac. Pucao je Hofler, a Jamal Musiala igrao rukom. Za suca Harma Osmersa nije bilo dvojbe, pokazao je na bijelu točku.

Kazneni udarac je sigurno izveo Hofler gurnuvši goste u polufinale. Josip Stanišić nije nastupio za Bayern.

U prvom susretu četvrtfinala Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Union Berlin 2:0.

>> Kristijan Jakić bolji od Josipa Juranovića u njemačkom Kupu

Preostala dva četvrtfinalna ogleda su u srijedu kada se sastaju Nürnberg - Stuttgart, te Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund.