ovo je šansa za real

Novi šok na Nou Campu; Barceloni prijeti oduzimanje bodova

04.04.2023 u 21:19

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaš Elche podnio je službeni prigovor na nastup Gavija (18) u utakmici u kojoj je Barcelona slavila 4:0. Iz Elchea tvrde da Gavi nije imao pravo nastupa, a Barca se nije žalila...

Španjolski sud je ugovor kojeg je Gavi (18) prošle godine u rujnu potpisao s Barcelonom proglasio nevažećim. Sve se to dogodio nakon što je La Liga utvrdila da je igrač prekasno registriran zbog financijskih problema koje je Barca imala ovog ljeta.

Barcelona se žalila na tu odluku La Lige, no žalba je odbijena i Gavi je vraćen na ugovor kojeg je imao kao igrač klupske akademije. To znači da se ne vodi kao profesionalac jer nema licenciju te ne može igrati utakmice španjolskog prvenstva! U isto ga je vrijeme La Liga automatski obrisala sa službene stranice iz momčadi Barcelone.

Problem? Pa to što je Gavi ove sezone za Barcu odigrao 26 utakmica u prvenstvu, zabio je jedan gol uz još tri asistencije. No, do sada se niti jedan klub nije bunio, sve do Elchea koji je u subotu, baš znakovito na 1. travnja, doma od Barce izgubio 4:0.

Tako je Elche podnio službeni prigovor na nastup Gavija te tvrde da on, slijedom ranije poništene registracije od strane La Lige, nije imao pravo nastupa u tom susretu. Jer bez licencije La Lige Gavi jednostavno nema pravo nastupa u prvenstvu! Treba istaknuti i to da se Barcelona na Elcheov prigovor još nije žalila...

Ako disciplinska tijela La Lige prihvate Elcheov prigovor lako bi se moglo dogoditi da Barcu kazne oduzimanjem tri boda iz ove utakmice. A to bi bila sjajna prilika za madridski Real koji u ovom trenutku u borbi za naslov prvaka za vodećom Barcom zaostaje čak 12 bodova.