od 6. do 8. lipnja

Sofascore novi strateški partner Sunset Sports Media Festivala

19.10.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Sunset Sports Media Festival od 6. do 8. lipnja 2024. ponovno u Zadru

Sunset Sports Media Festival, jedinstveni projekt koji okuplja vrhunske sportaše i istaknute sportske stručnjake iz područja medija, marketinga i poslovanja, nakon prva dva uspješna izdanja, dobiva svoj treći nastavak. Od 6. do 8. lipnja 2024., ponovno u Zadru, publiku čeka još atraktivniji sadržaj i zvjezdanija postava. U protekle dvije godine Sunset Sports Media Festival u Zadar je doveo nogometnu legendu Petera Schmeichela, višestruke osvajače Super Bowla Juliana Edelmana i Ray Lewisa, Stephena Espinozu, čovjeka koji stoji iza uspjeha boksačkih povijesnih spektakala, Matta Barnesa i Stephena Jacksona, voditelje najpopularnijeg košarkaškog podcasta 'All the Smoke', Petea Radovicha, dopredsjednika i kreativnog direktora CBS Sportsa, Miška Ražnatovića, košarkaškog superagenta, Zorana Primorca i Johna Palfreya s Olympic Channela, domaće zvijezde sporta Maria Ančića, Darija Srnu, Gordana Giričeka, svjetsku ikonu jedrenja Robbyija Naisha, sportske novinarke i voditeljice Cindy Marinu, Kate Abdo i Dilettu Leottu, te mnoge druge s A liste svjetskog sporta.

Zato je strateško partnerstvo sa Sofascoreom, domaćom tvrtkom koja djeluje globalno, a razvila je jednu od najuspješnijih svjetskih aplikacija za praćenje i analizu sportskih rezultata, došlo kao logičan nastavak.

'Sofascore se nalazi na jednom vrlo specifičnom mjestu na tržištu, u suštini smo IT kompanija, a sport je ono što nas pokreće i što udahnjuje život aplikaciji koju milijuni ljudi diljem svijeta koriste i vole. Već smo na prvom sudjelovanju na Sunset Sports Media Festivalu, shvatili da se vizije festivala idealno slažu s našim vizijama. Kroz razgovore s organizatorima smo to i potvrdili, kao i da je partnerstvo idealan spoj za obje strane. Naša je ideja ovakvim partnerstvom povezati dvije pozitivne hrvatske priče koje zajednički okupljaju najveće profesionalne sportaše te znalce iz svijeta sportskih medija, marketinga i biznisa na globalnoj razini.', rekao je suosnivač Sofascorea Ivan Bešlić i dodao da su već došli do brojnih novih ideja koje će podići festival na novu razinu.

Ova suradnja pokazala se kao savršen spoj budući da korisnici Sofascore aplikacije dolaze iz cijeloga svijeta, a među njima su i vrhunski profesionalni sportaši, njihovi treneri i menadžeri, kao i širi timovi, a to je upravo publika kakvu Sunset Sports Media Festival želi okupiti u Zadru i zajedničkim snagama izgraditi jedan od najvećih svjetskih sportskih festivala.

Zadar, kao jedan od najsportskijih i najljepših gradova u Hrvatskoj pokazao se kao savršen domaćin za prva dva izdanja Sunset Sports Media Festivala. Ovaj festival u protekle dvije godine postao je globalno prepoznatljiv event koji su prepoznali brojni svjetski mediji i označili Hrvatsku posebno jarkom bojom kada se priča o sportskom biznisu, sportskim medijima i vrhunskim sportašima. Uz prekrasnu obalu, koju već sada posjećuju brojne slavne osobe tijekom svojih odmora, tvrde da će biti razlog više da povežu užitak s obitelji s jedinstvenim mjestom susreta s različitim stručnjacima s kojima ih povezuje - sport.

'Vijesti s konferencije odjeknule su diljem svijeta i to je fantastična promocija Zadra te može samo pozitivno utjecati na daljnji razvoj grada i turizma. Želim se zahvaliti i Turističkoj zajednici Grada Zadra, Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i Hrvatskoj turističkoj zajednici na njihovoj potpori.', rekao je Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala i bivši profesionalni košarkaš te dodao da će treće izdanje Festivala zadržati sličan koncept kao i prethodna dva, sa što više pokrivenih najzanimljivijih i aktualnih tema iz svijeta medija i sporta kao i najrelevantnijim govornicima iz svijeta sporta i sport biznisa što s regionalne, što s internacionalne scene te da uskoro možemo očekivati i prva značajna imena za Festival u 2024.

Do tad, sve informacije pratite na službenom webu i društvenim mrežama Festivala.