OSTAJE I TOČKA

Smorodskaja otklonila dvojbe oko Bilićeva statusa

04.11.2012 u 17:23

Bionic
Reading

Predsjednica ruskog nogometnog kluba Lokomotiva iz Moskve, Olga Smorodskaja, prokomentirala je poraz svoje momčadi, koju s trenerske klupe vodi Slaven Bilić, od gradskog rivala CSKA (2:1) u sklopu 14. kola ruske Premierlige

CSKA je pogotkom Wernblooma u sudačkoj nadoknadi utakmice upisao 2:1 pobjedu protiv Lokomotiva, koji je od 53. minute igrao s igračem manje, nakon isključenja Tarasova, a od 80. s devetoricom zbog ozljede Maicona i nemogućnosti obavljanja izmjene. Bilić je bio nezadovoljan suđenjem, kao i zbog nedosuđenog jedanaesterca za njegovu momčad, no predsjednica nije vidjela ništa neobično na današnjoj utakmici.

'Mislim da je suđenje bilo korektno. Nismo izgubili zbog suca, već smo imali veliku nesreću da smo primili pogodak u posljednjim trenucima. Izgubili smo i Maicona tijekom drugog poluvremena, čime smo ostali na devetorici igrača na travnjaku, što je bio veliki hendikep za nas', rekla je Smorodskaja.

Slažete li se s isključenjem Tarasova?

'Apsolutno. Prekršaj je bio evidentan'.

Rekli ste da je Lokomotiv i s desetoricom bio bolja momčad, te da je trebao ostvariti bolji rezultat. Znači zadovoljni ste današnjom igrom?

'Da, zadovoljna sam. Imali smo glavu i rep u našoj igri, iako smo se u nastavku morali većinu vremena braniti. CSKA je jaka momčad, ali i s desetoricom smo imali nekoliko prilika da dođemo do vodstva', veli Bilićeva šefica.

Ponovno se javlja pitanje oko Bilićevog otkaza, koji većina navijača sve više i više zahtjeva. Razmišljate li o tome nakon serije loših rezultata Lokomotiva?

'Mislim da takvo pitanje uopće nije 'na mjestu'. Da smo izgubili utakmicu bez ikakvog otpora i da se u našoj igri nije vidjela kompaktnost, onda bi imali temelja razgovarati o tome. Međutim, ovo je bila dobra utakmica i nema govora o otkazu. Nismo imali sreće, ostali smo s igračem manje zbog kartona, Maicon je morao izaći iz igre 10 minuta nakon ulaska u situaciji kada više nismo imali prava na zamjenu i primili smo pogodak u sudačkoj nadoknadi. Što više treba reći?', zaključila je predsjednica.