povratak u formu

Sloane Stephens ponovo sredila tenisku elitu i osvojila Miami

31.03.2018 u 22:57

Bionic
Reading

Aktualna pobjednica US Opena, 25-godišnja američka tenisačica Sloane Stephens, u subotu je u Miamiju osvojila drugi najvrijedniji trofej u karijeri pobijedivši u finalu Miami Opena Latvijku Jelenu Ostapenko sa 7-6 (5), 6-1, a time je nastavila i svoj perfektni niz u finalima u kojima je iz šest pokušaja osvojila šest naslova

Nakon što je u prvom setu četiri puta stvarala i četiri puta gubila prednost 'breaka', Sloane Stephens je bolju i precizniju igru materijalizirala osvajanjem 'tie-breaka'. Ostapenko je 'breakom' u prvom gemu drugog seta pokazala da nije odustala, međutim, Stephens je odgovorila nizom od šest gemova za svoj šesti trijumf na WTA turnirima.

  • +6
Sloane Stephens Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako je imala 25 izravnih poena, a Stephens samo šest, Ostapenko je zbog čak 48 neforsiranih pogrešaka ostala na dva trofeja osvojena prošle godine, a ovo je bio četvrti finalni poraz 20-godišnje Latvijke koja će krajem svibnja braniti naslov pobjednice na crvenoj zemlji Roland Garrosa.

Stephens je za pobjedu osvojila 1000 bodova i novčanu nagradu od 1.340.860 američkih dolara, dok je Ostapenko, uz 650 bodova, zaradila 654.380 dolara.

U nedjelju će biti poznat osvajač naslova na turniru Masters 1000 serije u konkurenciji tenisača, a za svoj prvi naslov u Miamiju borit će se domaći predstavnik John Isner i Nijemac Alexander Zverev, koji bi pobjedom u finalu zasjeo na treće mjesto ATP ljestvice i potisnuo Marina Čilića na četvrtu poziciju.

WTA Miami - finale:

Sloane Stephens (SAD/13) - Jelena Ostapenko (Lat/6) 7-6 (5), 6-1