HRVAT U LUDOM KLUBU

Slišković: St. Pauli nudi najbolju perspektivu

08.09.2011 u 13:23

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Petar Slišković odradio je u srijedu prvi trening u njemačkom drugoligašu St. Pauliju u koji je došao na jednogodišnju posudbu iz Mainza

Iako je transfer realiziran posljednjeg dana kolovoza, 20-godišnji se napadač, zbog obaveza u reprezentaciji, tek u srijedu priključio novoj momčadi. Nakon što je u utorak u Sionu s Hrvatskom doživio težak poraz od Švicarske (4-0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo U21, Sliškovića je trener Mainzove U23 momčadi Martin Schmidt odvezao kući gdje je spakirao stvari, oprostio se s obitelji i drugo jutro odletio u Hamburg.

Odradio je liječnička testiranja, smjestio se u novom stanu i popodne napokon odradio trening s novim suigračima.

'Zadnja dva dana su me stvarno iscrpila', priznao je Slišković za Hamburger Morgenpost, a potom podijelio s medijima i prve dojmove o novom klubu.

'St. Pauli nudi najbolju perspektivu mladim igračima. Radi se o izazovnom klubu, izazovnoj momčadi, izazovnom stadionu s izazovnom atmosferom. A i grad je, dakako, izazovan. Sve sam to primijetio u prva 24 sata boravka ovdje', na zanimljiv je način objasnio Slišković.

Dodao je da se u St. Pauliju želi nastaviti razvijati u mnogim segmentima, primjerice u igri glavom koja mu nije posebno jak adut unatoč tome što je visok 193 centimetra.

'Bolje se osjećam igrajući po zemlji', priznao je na kraju naš mladi nogometaš koji će se navijačima predstaviti u nedjelju, kada St. Pauli dočekuje München 1860.