NASTAVLJA SE HNL

Slavonci na putu Dinama i Hajduka

05.04.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Nakon reprezentacijske stanke, pred nama je 24. kolo T-Com prve HNL, a derbi kola s početkom u 20.15 sati igra se u Vinkovcima. Ostali dvoboji počinju u 16.30 sati, a ističe se sudar Osijeka i Hajduka. Zanimljivo će biti i u borbi za ostanak te za Kup UEFA

OSIJEK – HAJDUK

Hajduk ponovno ima 'break prednosti', no čeka ga osokoljeni Osijek koji je u posljednjih šest kola doživio tek jedan poraz. Hajdukovcima će dodatan uteg biti i umor reprezentativaca, posebno Ibričića (upitan njegov nastup) i Pandže, te izostanak Drage Gabrića zbog kartona. Osječani najavljuju formaciju s trojicom napadača, a podatak da u zadnje dvije utakmice (obje na gostovanjima) nisu primili gol ulijeva dodatan oprez u redove renomiranih gostiju.

CIBALIA – DINAMO

Na Bosutu je još svježa uspomena spektakla protiv Hajduka, a u goste dolazi Dinamo. Cibalia se ove sezone drži na pristojnoj distanci od klubova koji se bore za ostanak, no nije baš ni u sigurnoj zoni. Vinkovčani u posljednja četiri susreta nisu poraženi, a Dinamo će vjerojatno nastupiti bez najboljeg igrača Marija Mandžukića. Kruno Jurčić imao je dva tjedna za stavljanje svog pečata na Dinamovu igru, ostaje nam vidjeti u kojoj mjeri je uspio u svom naumu ubrzavanja protoka lopte.

INTER – SLAVEN BELUPO

Dok Inter bije bitku za ostanak, gosti su u borbi za Kup UEFA. Iako Slaven ima jedan od najboljih sastava u ligi, na gostovanjima je u sezoni ostvario samo jednu pobjedu, i to početkom kolovoza u Varaždinu. Inter ima najslabiju obranu u ligi, a tijekom jeseni to je nadoknađivao raskošnim napadom. Ipak, zbog odlaska Bule i Sivonjića ima puno problema i već četiri utakmice ne zabija gol (gol razlika 0:10). Usto, napale su ga i nesreće, pa zbog ozljeda i kartona momčad ne može računati na čak petoricu igrača.

CROATIA – ŠIBENIK

Sesvete četiri utakmice ne znaju za pobjedu, a u goste im dolazi goropadni Šibenik. Momčad iz srca Dalmacije po svim je statistikama treći sastav lige, no ljestvica sugerira grčevitu borbu za Europu u kojoj svaki bod može biti ključan. Gosti dolaze bez najubojitijeg strijelca Ermina Zeca, no njihova kvaliteta leži u kompaktnoj neumornoj momčadi, u kojoj je mladi Bosanac samo prvi među jednakima. Kod domaćih, koji su protiv Šibenika u sezoni osvojili četiri boda, upitni su Agić i Palić.

ZADAR – RIJEKA

Stanovi će biti tužni zbog obljetnice smrti Hrvoja Ćustića, no bodovi su Zadru neophodni. Rijeka oscilira čitavu sezonu, no uz Zadar je vežu lijepe uspomene. U prvom dijelu uzela mu je svih šest bodova, a u Stanovima je i osigurala prolaz u kupu. Igra gostiju u mnogočemu ovisi o igri braće Sharbini, s naglaskom na Anasu. U redovima Zadra se probudio najbolji strijelac Terkeš i na domaćem je terenu ta momčad vrlo opasna.

VARTEKS – ZAGREB

Varaždinci su bespotrebno uznemireni pričama o promjeni imena, no i redove gostiju potresa navijačko nezadovoljstvo. Ipak, teren je druga priča, a u tom segmentu 'krojači' su uvjerljiviji. Bolje stoje na ljestvici i imaju dvije međusobne pobjede u sezoni. Zagreb je na Poljudu podsjetio da može izgledati kao prva momčad, ostaje vidjeti može li Luka Pavlović ostvariti kontinuitet pristojnih igara kod svoje momčadi.