brutalne prijetnje

Slavni se nogometaš našao na udaru zloglasne 'Ndranghete; obitelj će iseliti iz zemlje

07.02.2024 u 15:13

Bionic
Reading

Gennaro Gattuso (46) i njegova obitelj proživljavaju pravi pakao nakon što se zamjerio članovima zloglasne kalabrijske mafije 'Ndranghete koji su od njih iznuđivali novac. Obitelj je u smrtnom strahu pa ih Gattuso planira iseliti iz Italije, tvrdi dnevni list Il Messaggero

Sve je počelo nakon što je Gennaro Gattuso (46) krenuo u postavljanje solarnih panela na zemljištu koje je u vlasništvu njegovog oca. Za ovaj je projekt Gattuso dobio i poticaje od 80.000 eura, a mafijaši nisu gubili vrijeme te su obitelji Gattuso odmah ponudili usluge 'zaštite' uz mjesečnu naknadu od 'samo' 3000 eura.

No, Gattuso ih je odbio, pa su opaki mafijaši krenuli u akciju. Prvo su prijetili i zastrašivali njegovog oca, a potom su krajem prošle godine u razmaku od samo nekoliko tjedana zapalili dva automobila Gattusove sestre!

Naravno da je sve prijavljeno policiji te su u međuvremenu pronađena i privedena dva člana 'Ndranghete koji su odgovorni za palež automobila. No, policijska je istraga otkrila i to da je Gennaro Gattuso u jednom trenutku popustio te je pristao na zahtjeve mafijaša tako što je 10. siječnja preko prijatelja uplatio traženi 'reket' od 3000 eura, navodi dnevni list Il Messaggero.

Na njegovu žalost ni to nije pomoglo jer prijetnje i dalje stižu njegovoj obitelji te je Gattuso angažirao naoružane zaštitare, a najozbiljnije zbog svega planira obitelj preseliti iz Italije!

Gattuso je trenutno trener Marseillea, a najveći trag je ostavio u redovima Milana s kojim je kao igrač dvaput osvojio Ligu prvaka. S nogometnom reprezentacijom Italije je uspio osvojiti naslov prvaka svijeta 2006. godine.