'atomskih 11'

Legendarni Kaka izabrao idealnu momčad, ali u njoj nema mjesta za jednog od najvećih

07.02.2024 u 11:26

Bionic
Reading

Umirovljeni brazilski nogometaš Ricardo Izecson dos Santos Leite, svima poznatiji kao Kaka (41), izabrao je svoju idealnu momčad

Radi se o momčadi koju čine nogometaši s kojima je Kaka (41) tijekom prebogate karijere ili dijelio svlačionicu ili s kojima se susretao na terenima diljem svijeta.

Momčad koju je sastavio osvajač Zlatne lopte 2007. godine i nekadašnja zvijezda Sao Paula, Milana i Real Madrida uključuje slavna imena, ali za jednog od najvećih svih vremena, Lea Messija, mjesta nema!

Za golmana je Kaka izabrao Didu, svog suigrača u Milanu i reprezentaciji Brazila. Na bekovima su također njegovi sunarodnjaci, Cafu na desnoj strani i Roberto Carlos na lijevoj. Talijani Paolo Maldini i Alessandro Nesta su stoperi. Uh, kakva obrana!

A tek vezni red! Kaka je tu 'spario' Andresa Iniestu, Zinedinea Zidanea i Andreu Pirla, s kojim je dijelio svlačionicu u Milanu. Svoju idealnu jedanaestorku 'začinio' je atomskim napadom u kojem su Ronaldinho, originalni Ronaldo i Cristiano Ronaldo.

U Kakinoj idealnoj postavi nalazi se čak devet svjetskih prvaka (Dida, Cafu, Roberto Carlos, Nesta, Iniesta, Zidane, Pirlo, Ronaldinho i Ronaldo), a među njima je devet Zlatnih lopti - pet Cristiana Ronalda, dva Ronalda te po jedna Ronaldinha i Zidanea.

Osam Messijevih Zlatnih lopti na kraju ipak nije bilo dovoljno da ga Kaka 'ubaci' u svojih idealnih 11...