OKRŠAJ U KOPRIVNICI

Slaven protiv 'lokosa' želi nastaviti pozitivnu seriju

20.12.2015 u 11:05

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici 21. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) probuđeni Slaven Belupo traži nove bodove protiv Ćukove Lokomotive...

Nakon serije loših rezultata u Koprivnici nisu bili preveliki optimisti uoči gostovanja u Puli i Rijeci, ili barem taj optimizam nije imao čvrste i realne temelje. No, turneja po Istri i Kvarneru se pokazala punim pogotkom. S četiri osvojena boda vratila se dobra atmosfera u svlačionicu, a i stanje na ljestvici iz njihove perspektive izgleda puno bolje. Protiv Lokomotive su tri boda imperativ, s njima bi sasvim ulovili priključak za gornjim dijelom ljestvice.

'Za nas je to jako važna utakmica u kojoj nam je namjera nastaviti uspješni niz i pokazati da se nalazimo u vrlo dobroj formi. Lokomotiva je kvalitetna momčad, igra dobar nogomet, ali i mi smo u jednom uspješnom nizu koji ne želimo prekinuti', kazao je trener Kopić i nastavio:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Cilj nam je osvojiti sva tri boda i pokazati da su naši posljednji rezultati stvar dobrog i predanog rada. O jedanaestorici koja će istrčati na koprivnički travnjak odlučit ću nakon posljednjeg treninga uoči susret.'

Iako sastav nije htio precizirati, ne bi trebalo biti previše iznenađenja. Štiglec je suspendiran, pa bi njegovo mjesto na lijevom boku trebao zauzeti Delić. Time se otvara jednom mjesto na krilu, pa se Savić nameće kao logično rješenje. Sustav ostaje klasičnih 4-3-3, barem ako je vjerovati najavama.

Slaven je kod kuće jako čvrst, gubili su tek od Dinama i Hajduka. Bod im je u prvom domaćem nastupu ove sezone ovdje uzela i Lokomotiva. No, bilo je to neko drugo vrijeme kada je u obrani Farmaceuta curilo na sve strane, sada taj segment igre izgleda bitno bolje.

Lokomotiva je protiv Istre nastavila s tradicionalnim golijadama. Ovaj put su se u utakmici s pet golova oni bolje snašli te preko Fiolića u posljednjim minutama došli do sva tri boda. Peto mjesto se sada čini sigurnim, pa će gosti na zimsku stanku bez previše stresa.

'Mi u susret možemo ući ipak s nešto manje pritiska. Odradili smo u posljednjim kolima dobar posao, pa smo danas rasterećeni. Rekao bih da je Slaven mali favorit, no utakmica može otići na bilo koju stranu', rekao je gostujući trener Ćuk uz opasku da bi odmah potpisao jedan osvojeni bod.

Iako je na listi izostanaka jako puno imena, neće se tu ništa bitno promijeniti u odnosu na nekoliko zadnjih utakmica. Izvan kadra je tek stoper Perić koji je zaradio isključenje protiv Istre. Međutim Prenga i Mrčela imaju dosta prvoligaških minuta pa se to ne bi smjelo osjetiti.

'Puno će toga ovisiti i o travnjaku. Nekada je bio vrlo dobar, čini mi se da sada više nije tako. Ako je loš, to je minus i nama i njima. Nama ne bi odgovaralo ako oni preuzmu posjed lopte', za kraj je rekao Sreten Ćuk.