otišao na sastanak

Slaven Bilić objasnio zašto je rekao NE moćnom Olympiacosu; sada čelnici kluba na klupi žele drugog Hrvata, ali pojavio se velik problem

01.08.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Slaven Bilić, nakon bogate igračke karijere, ostavio je već dubok trag i kao trener. No, objasnio je zašto se nije dogovorio s Olympiacosom koji hitno traži pravo rješenje na klupi

Kao trener Slaven Bilić ostavio je dubok trag na mjestu izbornika Hrvatske, a između ostalog vodio je i velikane kao što su Lokomotiv Moskva, Bešiktaš i West Ham. No, nakon angažmana u Saudijskoj Arabiji (Al Ittihad) već neko vrijeme je slobodan i traži pravi klub i novi izazov.

Na pitanje postajete li novi trener Olympiacosa Bilić je za Sportske novosti rekao:

'Ne, ne postajem! Znam da vas zanima i eto, ispričat ću. Bio sam neki dan u Splitu zbog Igara mladih. Tamo sam sreo i Predraga Mijatovića, popričali smo taman kada je došla informacija da je Olympiacos, među inima, izgubio 0:4 od Maccabija i ispao iz trke za Ligu prvaka. Ubrzo su uslijedili neki pozivi, pitali su me bih li otišao dolje na razgovor i naravno da sam pristao', kazao je Bilić dodavši:

'Prije svega zato što je Olympiacos veliki i trofejni klub, s ogromnom navijačkom podrškom, i kada te zovu iz takvog okruženja to je velika stvar i za mene kao pojedinca. Vrlo dobro poznajem i klub i temperamentno grčko nogometno podneblje, te naravno da mi je godila spoznaja da me žele. Zato sam otišao na razgovor da direktno s čelnicima kluba spoznam situaciju.'

No, na koncu se nisu dogovorili:

'Bio je to otvoren i iskren razgovor, postojala je obostrana želja za zajedničkom suradnjom. Sve je bilo vrlo korektno, ali jednostavno sam, važući sve plusove i minuse te situacije, došao do zaključka da nam se, barem za ovaj put, ne poklapaju putovi', dodao je Bilić koji je svjestan kako tako velik klub mnogi ne bi odbili. No, naglasio je kako mu sada novac više nije prioritet.

No, ubrzo nakon što je Bilić odbio Olympiacos iz menadžerskih klubova pojavila se informacija kako im se dopada stil igre još jednog hrvatskog trenera kojeg bi rado vidjeli na klupi grčkog velikana. Riječ je o Nenadu Bjelici čiji rad čelnici Olympiacosa prate duže vrijeme. No, isto tako su u Olympiacosu svjesni kako je to u ovom trenutku komplicirana akcija jer je Bjelica pod ugovor s Osijekom do ljeta 2023. godine. To je svakako velik problem za obje strane!

No, očito je do Pireja brzo stigla informacija kako Bjelica više ne kotira dobro u Osijeku te kako se protiv njega okrenula i navijačka skupina Kohorta. Očito su svi u Olympiacosu bili uvjereni kako će se Bjelica razići s klubom, ali to se još nije dogodilo...

Stoga je za očekivati kako će u Pireju još neko vrijeme pratiti razvoj situacije u Osijeku, ali vremena imaju sve manje. Jasno je kako Bjelica u slučaju da sam ponudi ostavku ostaje bez velike otpremnine, jer navodno ima ugovor veći od milijun eura po sezoni, a s druge strane dok je pod ugovorom ionako ne smije pregovarati s drugim klubom.

Ali interes Olympiacosa pokazuje da ga cijene i žele, a nakon ispadanja Osijeka iz Uefine Konferencijske lige te lošeg dojma protiv Slaven Belupa (0:0 kod kuće!), zaista ne bi bilo iznenađenje da se ubrzo klub (Osijek) i trener (Bjelica) brzo dogovore oko prekida suradnje.

No, ako Osijek naniže nekoliko pobjeda u domaćem prvenstvu opet nije nemoguće da Bjelica ostane na klupi i odradi ugovor do kraja. A nije nemoguće ni da mu, ako zaredaju pobjedama protiv najvećih, Kohorta sve oprosti.

Izvor: tportal.hr