SLIJEDI ZOI

Slalom: Herbst dominirao, Kostelić osmi

31.01.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Skijaški vikend u Kranjskoj Gori okončan je slalomskom pobjedom Austrijanca Reinfrieda Herbsta. Slavlje domaćina rukometnog Eura upotpunio je drugoplasirani Marcel Hirsher, dok je Ivica Kostelić završio na osmom mjestu

U posljednjoj utrci prije odlaska u Kanadu na Zimske olimpijske igre Austrijanci su pokazali najviše odlučnosti i u Sloveniji uzeli dvije pobjede u nizu.

Herbst je novom pobjedom zasjeo na čelo slalomskog poretka ispred Lizerouxa i Kostelića, dok je istinski junak Marcel Hirscher koji je u posljednja tri dana upisao jednu pobjedu i dva druga mjesta. Uz Raicha on će biti najjači adut Austrijanaca u Vancouveru.

Treće je bio Lizeroux, četvrti Neureuther, a peti Zurbriggen.

Ivica Kostelić je prvu utrku završio na 13. mjestu, a sigurnom vožnjom taj plasman nije pokvario. Dapače, nakon nekoliko pogrešaka među najboljima napredovao je na osmo mjesto sa 1,02 sekunde zaostatka iza pobjednika. Natko Zrnčić Dim je bio 33. u prvoj vožnji i ponovno mu je završnica zamalo izmakla.

Vodeći nakon prve vožnje bio je sljemenski pobjednik Giulliano Razzoli, no u završnici je ušao u seriju grešaka i na kraju promašio vrata. Tako mu jedina pobjeda ostaje ona iz Zagreba.

Kostelić sa nova 32 boda u ukupnom zbiru ima njih 643, što ga plasira na šesto mjesto ukupnog poretka. Četvrtoplasirani Hirscher ima samo 32 boda više, a vodeći je Benjamin Raich sa 1007 bodova, 11 više od Švicarca Janke.

U Svjetskom kupu će uslijediti pauza, Olimpijske igre počinju 12. veljače.