SuperSport HNL

Kaneko asistirao, a Petković i Špikić zabijali za novu pobjedu Dinama u Koprivnici

04.12.2023 u 19:08

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u posljednjoj su utakmici 17. kola SuperSport HNL-a kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo 2:0. Strijelci za Dinamo bili su Bruno Petković (21) i Dario Špikić (79), a u oba je navrata asistirao Takuro Kaneko

Iako je Dinamo dominirao gotovo čitavim tijekom susreta, u samom otvaranju centimetri su dijelili domaćina od vodstva.

U 7. minuti Štkalj je dobio jednu dubinsku loptu, utrčao u kazneni prostor te potom obišao i Nevistića te zatresao mrežu. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je napadač 'farmaceuta' bio u zaleđu nekoliko centimetara pa je ostalo 0:0.

Rezultat se tako prvi put promijenio u 21. minuti kada je Dinamo iz treće prilike u vrlo kratkom vremenu poentirao. Kaneko je dobio loptu na desnom krilu i uputio dobar centaršut u peterac gdje je lopta preletjela loše postavljenog Borasa i stigla na glavu Brune Petkovića koji je bio precizan i svladao Suška.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Igralo se u teškim uvjetima, teren u Koprivnici je u lošem stanju, netom prije susreta je očišćen od snijega, ali na dijelovima je bio zaleđen i to je utjecalo na kvalitetu igre. Domaćini su dali sve od sebe da uvjeti za odigravanje utakmice budu regularni, ali ni 'farmaceutima' ni 'modrima' definitivno nije bilo lako igrati na 'oranici'.

  • +30
Slaven Belupo - Dinamo, SuperSport HNL, 4.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo je pobjedu potvrdio u 79. minuti, ponovno je Kaneko napravio nered na desnom krilu i zatim poslao precizan ubačaj na glavu Špikiću koji je s pet metara zakucao loptu pod gredu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Treći Dinamo sada ima 30 bodova, dva manje uz utakmicu manje od druge Rijeke, a devet manje uz dvije utakmice manje od vodećeg Hajduka. Slaven Belupo je deveti sa 17 bodova, koliko imaju i šesta Lokomotiva, sedmi Varaždin te osma Istra 1961, dok je na dnu Rudeš sa samo četiri boda.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore