JAKO DOBRI SPLIĆANI

Skonto dobio popust: Hajduku samo 2:0 za uzvrat u Rigi

19.07.2012 u 22:21

Bionic
Reading

Hajduk je na Poljudu odigrao vrlo solidnu utakmicu i s 2:0 nadvisio Skonto iz Rige. S obzirom na viđeno, Hajduku u uzvratu za tjedan dana ne bi smjelo 'pobjeći' treće pretkolo Europske lige

Skonto iz Rige na Poljudu se iskazao kao nedostojan suparnik splitskom Hajduku. U prvoj utakmici 2. pretkola nogometne Europske lige hrvatska momčad je uvjerljivom igrom stigla do pobjede 2:0 i vjerujemo kako će uzvrat za tjedan dana biti samo formalnost. Uostalom, da je bilo samo malo više koncentracije u domaćim redovima, pobjeda bi bila kudikamo uvjerljivija!

Prema viđenome, Hajduk je jednostavno puno kvalitetnija momčad, Splićani su imali apsolutnu dominaciju i pobjeda od dva razlike savršeno je zaslužena. Uostalom, ako spomenemo da je Skonto prvi udarac prema golu domaćina uputio u 75. minuti, a i ta je lopta gotovo preletjela sjevernu tribinu Poljuda, onda je savršeno jasno da se radi o kvalitetom limitiranoj momčadi koju bi Hajduk svakako trebao pobijediti i u uzvratu.

Prvi pogodak za Hajduk zabio je Ante Vukušić u 34. minuti, lijepo iskoristivši dubinsku asistenciju Andrijaševića, a na 2:0 u drugom je dijelu povisio Dinko Trebotić nakon lijepe solo akcije i duplog pasa s Vukušićem. U međuvremenu je sijevalo sa svih strana, no golman Germans Malinš i povremena nepreciznost napadača 'bijelih' kumovali su da lopte ipak ne završe u mreži gostiju.

Na uzvrat u Latviju splitski 'bijeli', dakle, putovat će s finom prednošću i super statistikom koja ulijeva povjerenje i optimizam. Naime, Hajduk je tijekom poljudske utakmice čak 18 puta pucao prema golmanu Skonta, od toga devet puta u okvir gola, dok su gosti tek dvaput zapucali u okvir, a u oba je ta slučaja golman Goran Blažević bio koncentriran.

Spomenimo i kako je bilo paljenja baklji i iako one nisu završile na travnjaku, UEFA će to novčano sankcionirati. Na tribinama je bilo više od 20 tisuća navijača koji su glasno bodrili svoju momčad, ali su i uvredama počastili gradonačelnika Željka Keruma koji je zakasnio na utakmicu, novog hrvatskog izbornika Igora Štimca te tradicionalnu 'metu' Zdravka Mamića.

Europska liga
Hajduk 2 0 Skonto Riga
Strijelci
1:0 A. Vukusic (34') 2:0 D. Trebotic (58')
Sastavi