svjetska ekskluziva

Skandalozne optužbe na račun Portugalca: Ronaldo silovatelj?

15.04.2017 u 09:32

Bionic
Reading

Nevjerojatna priča o Cristianu Ronaldu isplivala je ovih dana pred oči javnosti. Toliko je inkriminirajuća da se ne bismo željeli naći u koži izvora koji ju je objavio ako nije istinita. A za priču su 'krivi' Football Leaks i njemački Spiegel

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti ovog sporta te velika zvijezda Cristiano Ronaldo pristao je platiti 375.000 dolara ženi iz Sjedinjenih Američkih Država, koja ga je optužila za silovanje.

Zauzvrat, žena se obvezala da će zauvijek šutjeti o događaju koji se zbio u jutarnjim satima 13. lipnja 2009. godine u apartmanu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu.

To proizlazi iz dokumenata dostavljenih njemačkom magazinu Spiegel u okviru projekta Football Leaks.

Prema tim dokumentima, do izvansudske nagodbe je došlo 12. siječnja 2010. godine u američkoj saveznoj državi Nevadi. Nagodbu je u ime Ronalda potpisao njegov portugalski odvjetnik Carlos Osório de Castro.

U dokumentima se Ronaldo vodi pod skraćenicom 'gospodin D', dok je navodna žrtva silovanja zavedena kao 'gospođa C'.

Potpisivanjem dokumenta, žena koja je u vrijeme incidenta bila u svojim srednjim 20-im godinama i čiji je identitet poznat novinarima koji su radili na priči, pristala je povući sve krivične prijave protiv Ronalda. Osim toga, ona se obvezala Ronaldu dostaviti popis svih osoba kojima je pričala o navodnom silovanju. Pismeno je obećala da će 'trajno uništiti ili izbrisati svi elektronske, pisane ili druge dokaze koji su nastali kao rezultat navodnog događaja'.

Dalje je dogovoreno da će žena imati pravo napisati pismo Ronaldu, koje će mu pročitati njegov odvjetnik. U pismu na šest stranica, u koje su novinari imali uvid, žena detaljno opisuje kako je doživjela navodno silovanje kao i ozljede koje je tom prilikom zadobila.

Žena je policiji prijavila napad istog dana kada se i dogodio, što potvrđuju audio zapisi njenog poziva policiji Las Vegasa. Ona tom prilikom nije navela ime 'silovatelja', već ga je oslovljavala kao 'javnu osobu i poznatog sportaša'. Ubrzo nakon toga policijska ophodnja došla je na mjesto 'zločina'. Policajac je u svom izvještaju naveo da žena želi proći proceduru uobičajenu za žrtve silovanja, što podrazumijeva i uzimanje medicinskih dokaza i fotografija koje potvrđuju da je bilo ozljeda.

Ronaldo je odbio komentirati slučaj, dok je njegov odvjetnik izjavio kako slavni Portugalac odbacuju sve optužbe te je dodao kako će njegov klijent poduzeti sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoja prava i svoj ugled.