gužva na ulazu

Skandal u Tel Avivu, Hapoel nije želio igrati protiv Maccabija bez navijača

29.09.2023 u 09:14

Bionic
Reading

Veliki skandal potresa izraelsku košarku u kojem se igra završnica Liga kupa.

Maccabi iz Tel Aviva se plasirao u finale ovog natjecanja bez borbe. Njihov protivni trebao je biti gradski rival Hapoel Tel Aviv koji se solidarizirao sa svojim navijačima te odbio nastup u polufinalu.

Naime, policija je donijela odluku da skenira identifikacijski broj svakog navijača koji ulazi u dvoranu zbog, kako su rekli, sigurnosnih razloga. To je stvorilo velike gužve i redove. Igrači i vodstvo Hapoela donijeli su odluku da neće zaigrati ako se njihovi navijali s kupljenim ulaznicama ne nađu na tribinama.

Utakmica je trebala početi u 20 sati, a kako se nakon 15 minuta na parketu nisu pojavili igrači Hapoel Tel Aviva suci su označili kraj utakmice te je tako Maccabi ušao u još jedno svoje finale i borit će se za još jedan nacionalni trofej. Zadnja prepreka na tom putu mu je Hapoel Jeruzalem kojeg trenira srpski trener Aleksandar Džikić.

Službenom objavom Hapoel Tel Aviv je oštro reagirao na nemila događanja

'Sportski navijači, a ne kriminalci! Od jutra su nam počele pristizati poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su uključeni navijači, od osam do 80 godina, žene i djeca. Svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu zaključili smo da nema smisla izlaziti na teren. Sport pripada navijačima', poručili su iz Hapoel Tel Aviva kojeg sigurno očekuju nove kazne jer je prema propozicijama neopravdano nepojavljivanje na utakmici jedan od najvećih grijeha koje sportska momčad može počiniti.

Video možete pogledati OVDJE.