boksački okršaj u rigi

Pogledajte kako je Hrgović nokautirao Littlea za svoju treću profi pobjedu

27.01.2018 u 20:57

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski boksač, superteškaški profesionalac i osvajač olimpijske bronce, Filip Hrgović vratio se u poznatu mu Riga Arenu

Hrgović je u istoj dvorani prošle godine i krenuo u profesionalne vode, a borba protiv Brazilca Zumbana Lovea trajala je tek minutu i pol.

  • +4
Filip Hrgović pobjeda protiv Pavela Šoure Izvor: Promo fotografije / Autor: Karim de la Plaine

Imao je Hrgović potom još jednu borbu. U njemačkom Schwerinu svladao je Čeha Pavela Šouru i to su obje profi borbe našeg boksača.

Ovog puta za suparnika je imao Engleza Toma Littlea, 30-godišnjaka koji je u boksačkom smilu puno iskusniji od Hrgovića. Jer iza Littlea je već 14 borbi (10-4), a od četiri poraza samo je jedan doživio nokautom.

Borba je bila dogovorena na osam rundi, a već uvodne minute pokazale su da meč neće trajati tako dugo. Bio je Hrgović bolji, dominantniji, a njegovi su udarci bili brži, jači i precizniji. Posebice na samom kraju prve runde, kada je s nekoliko udaraca 'načeo' Engleza.

Ni druga runda nije bila drugačija. Hrgović je protivnika tjerao u kut, gađao ga desnicom i vrijedno skupljao bodove.

U trećoj rundi Little se nije baš pokazao 'gospodinom' jer počeo je provocirati Hrgovića povicima. Naš borac ipak nije nasjeo na njegove trikove, već je i dalje slao precizne udarce. Vijdleo se da ih Little može primati, samo je bilo pitanje hoće li izdržati svih osam rundi.

I onda u zadnjoj minuti četvrte rudne dogodilo se ono što se dalo naslutiti i puno prije. Hrgović je sjajno pogodio Littlea desnim direktom, Englezu je puknula arkada i sudac je morao prekinuo meč! Tehnički nokaut u četvrtoj rundi za treću pobjedu u karijeri! Bravo Filipe!

Borba između Hrgovića i Littlea je održana u sklopu World Boxing Super Seriesa, a glavna borba večeri je sraz lakoteškaških svjetskih prvaka - Ukrajinca Oleksandra Usika (po WBA) i domaće uzdanice, Latvijca Mairisa Briedisa (WBC).