legenda napolija

Sjajni Slovak ruši rekord nedodirljivog Malog zelenog

09.09.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Marek Hamšik (30) igra jedanaestu sezonu u dresu Napolija. Do sada je zabio 113 golova i samo mu tri nedostaju kako bi na ljestvici klupskih legendi prestigao najvećeg svih vremena - Diega Maradonu

Marek Hamšik, slovački reprezentativac i kapetan momčadi Napolija nadomak je sjajnog ostvarenja. Ofenzivni veznjak igra svoju jedanaestu sezonu na San Paolu, odavno je već postao klupska legenda, no ispred njega je jedan malo veći. Jasno, radi se o Diegu Maradoni koji je u sedam sezona Napoliju donio dva naslova prvaka, a ukupno je odigrao 259 utakmica i zabio 115 golova. Hamšik bi već ove sezone mogao srušiti njegov rekord i postati najbolji strijelac u klupskoj povijesti.

'Nadam se da ću srušiti taj rekord. Maradona je ovdje i dalje bog u i bilo bi nevjerojatno da budem ispred takve legende. Vidjeti prezime Hamšik ispred Maradoninog bilo bi čudesno. Očigledno je da se ne možemo uspoređivati, ali bi bilo lijepo da postavim rekord uz osvajanje titule Serije A', rekao je Hamšik.

  • +24
Diego Armando Maradona Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Napoli je baš pod Maradoninim vodstvom osvojio jedina dva naslova prvaka Italije (1987. i 1990.), a slovački veznjak misli  da je došlo vrijeme da se prekine post star 27 godina.

'Teško je bilo što reći jer se u nogometu nikad ne zna, ali uopće ne razmišljam o odlasku iz Napolija. Već sam ranije odbio ponude Milana i Juventusa, sretan sam ovdje u Napulju. Mogao bih u ovom klubu završiti karijeru, možda kad osvojimo naslov prvaka, samo se nadam da neću čekati do 40. godine', zaključio je Hamšik koji je u Napoli stigao još u ljeto 2007. godine iz Brescie. Do sada je odigrao 456 utakmica i zabio 113 golova.