svladana španjolska

Sjajni hrvatski vaterpolisti ušli u finale Svjetske lige i izborili još jedan veliki okršaj protiv Srbije

22.06.2019 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom protiv Španjolske rezultatom 10:8 ove subote izborila je finale Svjetske lige te novi okršaj sa Srbijom s kojom su naši igrali i u grupnoj fazi ovog turnira...

Tucakova družina još jednom je opravdala svoju reputaciju jedne od najboljih vaterpolskih reprezentacija svijeta. Nakon što je kao druga ušla u nokaut fazu Svjetske lige, Hrvatska je u petak lako pobijedila Japan u četvrtfinalu, a onda se ove subote obračunala i sa Španjolcima te došla na korak od titule.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ključna je bila prva četvrtina u koju su naši ušli furiozno i poveli 5:1, da bi do poluvremena prednost naših još narasla na činilo se nedostižnih 8:3.

Ipak, Španjolci se nisu predavali i u drugom poluvremenu su pritisnuli i došli na zaostatak 8:10, no više od toga nisu mogli. U posljednjih pet minuta rezultat se uopće nije mijenjao, zahvaljujući Marku Bijaču koji je sa 16 obrana bio junak utakmice.

Hrvatska će u nedjelju od 16:45 u finalu igrati protiv Srbije koja je ranije svladala Australiju rezultatom 16:11. Bit će to repriza dvoboja u skupini u kojem je veliki rival pobijedio 11:10 i prilika da se naši revanširaju Savićevoj reprezentaciji s kojom su imali pregršt međusobnih okršaja posljednjih godina.

'Znamo što je Srbija. Ali kao što rekoh, gdje ćeš veće stvari i zadovoljstva nego igrati tu na Tašmajdanu, a ulog je plasman na Olimpijske igre protiv takve reprezentacije. To je ono za što se trenira, živi, sanja. Ja ću tako dočekati utakmicu i siguran sam da ću to prenijeti i na svoje momke i da ćemo svi zajedno dat srca da budemo bolji. Ukoliko ne uspijemo, Bože moj, to je sport, ali ja vjerujem da imamo itekako dobre izglede za pobjedu', najavio je finale izbornik Tucak.

Pobjednik Svjetske lige izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Svjetska liga, četvrtfinale:

Hrvatska – Španjolska 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1)