KRAJ ZA FAVORITA

Senzacija u Beogradu u režiji hrvatskog trenera i opaka pljuska jednoj od najmoćnijih vaterpolskih nacija

Bionic
Reading

Vaterpolisti Australije prvi su polufinalisti Super finala Svjetske lige, koje se odigrava u Beogradu, nakon što su u petak u četvrtfinalu pobijedili Mađarsku sa 16-15 (1-2, 0-3, 4-2, 5-3, 6-5) boljim izvođenjem peteraca

Momčad pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Elvisa Fatovića iznenadila je favorizirane Mađare, iako su nakon dvije četvrtine zaostajali za čak četiri gola (1-5) te samo jednom zatresli mrežu.

Australci su u drugom poluvremenu napravili preokret te 37 sekundi prije isteka osnovnog dijela utakmice poveli sa 10-9. No, dvije sekunde prije kraja izjednačio je Pastor kad su Mađari imali igrača više.

U petercima je bilo potrebno sedam serija kako bismo dobili ime prvog polufinalista, kad je Bence Batori pogodio vratnicu.

  • +9
Finale 2. LEN Europa kupa, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Australce su do pobjede predvodili Richard Campbell s tri i Aidan Roach s dva pogotka. Batori je s tri gola bio najefikasniji kod poraženih, ali je njegov promašeni peterac gurnuo Mađare u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta.

Australija će u polufinalu igrati protiv Srbije koja je u posljednjem četvrtfinalnom susretu očekivano lako svladala Kanadu sa 20-5 (5-2, 6-2, 4-0, 5-1).

Dušan Mandić i Filip Filipović bili su trostruki strijelci za Srbiju, dok je četiri od pet pogodaka za Kanadu postigao Reuel D'Souza.

Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.