fa kup

Sjajni Agüero u samo dvije minute 'okrenuo' Burnley, Chelsea mora na 'popravni'

06.01.2018 u 21:55

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u 4. kolo FA Kupa 4:1 domaćom pobjedom protiv Burnleya u jedinom subotnjem okršaju dvaju prvoligaša, dok je Chelsea odigrao 0:0 u gostima kod drugoligaša Norwich Cityja te će morati igrati novi susret na svom Stamford Bridgeu...

U Manchesteru su gosti iz Burnleya poveli preko Ashleyja Barnesa (25) i tu prednost uspjeli sačuvati sve do kraja prvog poluvremena. No, u nastavku je Sergio Agüero (56, 58) u razmaku od samo dvije minute preokrenuo rezultat u korist Cityja, a do kraja utakmice su Leroy Sane (71) i Bernardo Silva (82) potvrdili prolazak dalje.

Najveće iznenađenje u subotu priredio je četvrtoligaš Coventry City koji je 2:1 svladao prvoligaša Stoke City. Samo nekoliko sati nakon ispadanja Stoke je ostao bez trenera, čelnici kluba otpustili su Marka Hughesa

Stoke je u posljednja tri prvenstvena kola osvojio samo bod te je pao u zonu ispadanja, a nakon ispadanja u Kupu od momčadi koja se natječe tri ranga ispod njegovog, Uprava kluba je odlučila razići se s velškim stručnjakom koji je na klupi 'lončara' bio posljednje četiri i pol godine.

  • +13
Premier liga, Crystal Palace - Manchester City Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/David Klein

'Željeli bismo zahvaliti Marku na svemu što je postigao s klubom, poglavito što smo tri godine zaredom osvajali deveto mjesto u prvenstvu, te mu želimo sve najbolje u budućnosti. Pokušat ćemo zaposliti novog menadžera što je brže moguće', objavio je Stoke.

Još u petak su plasman u 4. kolo izborili Liverpool, koji je u gradskom dvoboju 2:1 svladao Everton, te Manchester United 2:0 pobjedom protiv drugoligaša Derby Countyja.

Engleska FA kup

Fleetwood Town-Leicester0:0
Middlesbrough-Sunderland2:0
Exeter-WBA0:2
Bournemouth-Wigan2:2
Newcastle United-Luton3:1
QPR-MK Dons0:1
Stevenage-Reading0:0
Wolverhampton-Swansea0:0
Manchester City-Burnley4:1
Wycombe-Preston1:5
Yeovil-Bradford2:0
Doncaster-Rochdale0:1
Millwall-Barnsley4:1
Blackburn-Hull City0:1
Cardiff-Mansfield0:0
Coventry-Stoke City2:1
Fulham-Southampton0:1
Bolton-Huddersfield1:2
Aston Villa-Peterborough1:3
Watford-Bristol City3:0
Brentford-Notts County0:1
Birmingham-Burton Albion1:0
Carlisle-Sheffield Wed.0:0
Ipswich-Sheffield United0:1
Norwich-Chelsea0:0