Baby Shaq

Sjećate li se njega? Vratio se nakon dvije godine, djeluje nikad jače...

06.01.2018 u 20:29

Bionic
Reading

Sofoklisa Schortsanitisa (32) teško je zaboraviti. Tamnoputi grčki košarkaš kamerunskog podrijetla svojom je pojavom na terenu unosio strah u protivničke redove. Na 208 centimetara visine znao je imati i do 150 'skladno raspoređenih' kilograma. Sad se, nakon dvije godine pauze zbog ozljede, vratio...

Centar koji je u bogatoj karijeri igrao za Iraklis, Cantu, Aris, Olympiacos, Maccabi, Panathinaikos, Crvenu zvezdu, PAOK..., osvajao je i Euroligu, grčko i izraelsko prvenstvo, ABA ligu, a s grčkom reprezentacijom bio je svjetski viceprvak, te brončani na EP-u.

No, zbog njegove snažne građe i upečatljive pojave (bio je i vrlo potentan košarkaš u najboljim godinama!) u karijeri su ga pratili nadimci poput Baby Shaq ili Big Sofo, a danas se vratio na parket nakon gotovo dvije godine pauze zbog teške ozljede i operacije Ahilove tetive. 

Realno, Sofo se tijekom cijele karijere mučio s kilažom, a sada je, nakon dvije godine pauze, veći i teži nego ikada. Zaigrao je za svoj Aries Trikala, a u današnjem porazu svoje momčadi od Rethymna (doma, nakon produžetka 86:76!) na parketu je proveo devet minuta, zabio je šest koševa uz jedan skok.

Dugotrajna pauza je očigledno odigrala svoje i to se vidi na kilaži Baby Shaqa, koji je, kako kažu grčki izvori vrlo blizu 170 kilograma. No, navodno naporno radi kako bi se 'stesao' i što prije bio od pomoći svojim suigračima.

Podsjetimo, još tamo 2003. godine u drugoj rundi Drafta izabrali su ga LA Clippersi, ali se nikada nije odlučio oprobati u NBA ligi.

  • +8
Sofoklis Schortsanitis košarkaš Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL