igrat će ligu prvaka

Sjajan posao na Rujevici; kapetan Rijeke u transferu 'teškom' tri milijuna eura i službeno je postao novi član Eintrachta

31.05.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Hrvoje Smolčić (21) potpisao je petogodišnji ugovor s frankfurtskim Eintrachtom! Dojučerašnji kapetan Rijeke tako je postao novim igračem aktualnih osvajača Europske lige koji će sljedeće sezone nastupati u Ligi prvaka

Cijeli je posao dogovoren još ove zime, no sad je Hrvoje Smolčić (21) i službeno potpisao za Eintracht. Realno, Rijeka je ostala bez kapetana i jednog od najstandardnijih igrača, no u isto će vrijeme sjajno zaraditi jer cijeli je transfer 'težak' čak tri milijuna eura.

Rijeka će odmah dobiti dva i pol milijuna eura, a ostatak je vezan uz određene bonuse.

'Odlazim iz Rijeke, mog drugog doma. Tu sam proveo dugih i prelijepih devet godina, bilo je uspona i padova, ali na kraju svega ponosan sam', kazao je Smolčić koji je za Rijeku odigrao 84 utakmice u svim natjecanjima te je standardni član hrvatske U-21 reprezentacije.

'Ponosni smo što smo uspjeli dovesti nadarenog igrača kao što je Hrvoje Smolčić. S njim imamo jakog duel igrača, ali i tehnički jako dobrog stopera koji može igrati na nekoliko pozicija u obrani. Iako je vrlo mlad, ima dovoljno iskustva, a bio je i kapetan u svojem klubu', rekao je sportski direktor Eintrachta Markus Krösche nakon što je Smolčić potpisao.

U Frankfurtu ga je dočekao Kristijan Jakić, kojeg je aktualni osvajač Europske lige prije nekoliko dana od zagrebačkog Dinama otkupio za 7.5 milijuna eura.