samo glasine ili?

Šok u Osijeku; razočarani Nenad Bjelica ipak odlazi iz Gradskog vrta i preuzima momčad talijanskog prvoligaša?

26.05.2022 u 09:33

Bionic
Reading

Nenad Bjelica jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog trenera Spezije, tvrde dobro obaviješteni izvori iz Italije! Ova je informacija šokirala čelnike Osijeka iako je sam Bjelica posljednjih tjedana otvoreno u javnosti iskazivao nezadovoljstvo radom određenih klupskih struktura...

Osijek je sezonu u Hrvatski Telekom Prvoj ligi završio na trećem mjestu i nije osvojio niti jedan trofej. Istina, Nenad Bjelica se praktički do samog kraja s Osijekom borio za naslov prvaka, no nije uspio.

Uz sve to je Bjelica posljednjih nekoliko tjedana otvoreno prozivao upravu i dio klupskih struktura da ne rade svoj posao. Nije Bjelica skrivao nezadovoljstvo, tvrdio je da nema podršku u borbi za titulu.

'Mislim da je Osijek bio dobar kandidat za naslov prvaka i da svi koji rade u klubu moraju željeti te titule. Tada ćemo moći konkurirati za naslov kao Hajduk i Dinamo. U tim samim klubovima ljudi puno više žele nego što žele naši ljudi. Igrači i ja smo to željeli, ali svi skupa moramo to više željeti', kazao je svojevremeno Bjelica te ustvrdio:

'Dinamo je space shuttle za nas po svemu. Zvuči kao neki alibi, ali jednostavno je tako. Morali bismo svi ići u istom pravcu kao što idu oni koji su bolji od nas i onda možda imamo šansu. Nemamo mi ni taj gard osvajača titule...'

Situacija se samo prividno smirila, ali Bjelica nije odustao...

'Pokazao sam svoje nezadovoljstvo javno, ali i vlasnicima i predsjedniku kluba, na njima je da vide što i kako dalje, na koji način možemo biti klub u pravom smislu riječi. Jer klub nisu samo trener, igrači i navijači, nego i strukture kluba, koje bi trebale biti puno jače. Jer u borbi smo sa suparnikom jačim od sebe u svakom smislu', kazao je Bjelica prije nekoliko dana te zaključio.

'Na njima je da se odluče kako žele dalje, a hoće li biti pomaka po tom pitanju vidjet ćemo...'

I činilo se kako je ipak sve 'sjelo' na svoje mjesto, a Bjelica je potvrdio da će do kraja odraditi ugovor koji ga za Osijek veže do 2023. godine.

No, sad iz Italije stižu informacije kako je baš Nenad Bjelica jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje momčadi Spezije. Činjenica je da se radi o jednoj od najslabijih momčadi Serie A koja je sezonu završila na 16. mjestu. No, Bjelica je u Speziji već radio, vodio je tu momčad u Serie B u sezoni 2014./'15. i borio se za ulazak u Serie A. Tada nije uspio, a sad je velika želja klupskih čelnika.

Vodeći talijanski nogometni 'insider' Gianluca Di Marzio tvrdi da je Bjelica jedan od tri glavna kandidata za novog trenera Spezije. Konkurencija nije bezazlena jer su u kombinaciji Andrea Pirlo i Luca Gotti, no prednost Nenada Bjelice je iskustvo, a vrlo vjerojatno i cijena...