korona i dalje hara

Potvrđene su loše vijesti za Zlatka Dalića; napokon se zna zašto Marko Livaja neće igrati za 'vatrene'

31.05.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatska se reprezentacija u ponedjeljak okupila u Zagrebu na početku priprema za četiri utakmice koje će 'vatreni' odigrati u Ligi nacija. U petak (3. lipnja, 20.45 sati) u Osijeku igramo utakmicu 1. kola protiv Austrije, no izbornik Zlatko Dalić već je ostao bez dva igrača

Hrvatsku reprezentaciju u samo deset dana čekaju čak četiri utakmice na startu novog izdanja Lige nacija. Zlatko Dalić je u ponedjeljak okupio 'vatrene' u Zagrebu, a sutra će krenuti put Osijeka gdje u petak (3. lipnja, 20.45 sati) igraju protiv Austrije.

Nakon toga 'vatrene' čekaju još tri utakmice, 6. lipnja na Poljudu protiv Francuske, potom 10. lipnja protiv Danske u Kopenhagenu te za kraj 13. lipnja u Parizu ponovno protiv Francuske.

No, izbornik Dalić se već na samom startu našao u problemima, prvo je zbog ozljede otpao Ivan Perišić, a sada je potvrđeno da su otpali Marko Livaja i Petar Musa.

'Napadači hrvatske reprezentacije, Marko Livaja i Petar Musa, propustit će barem prvi dio okupljanja povodom lipanjskih utakmica Lige nacija', objavili su iz HNS-a te dodali:

  • +25
Hrvatska nogometna reprezentacija - okupljanje, 30.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Livaja i Musa su nakon pojave određenih simptoma u ponedjeljak napravili PCR testove koji su pokazali da su pozitivni na virus SARS-CoV-2, zbog čega se neće moći priključiti suigračima na okupljanju za utakmice Lige nacija.'

Obojica moraju u karantenu, no postoji šansa da se kroz nekoliko dana ipak priključe suigračima...

'Liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u kontaktu s obojicom igrača te će, ovisno o razvoju situacije i eventualnom negativnom testu nakon nestanka simptoma, u dogovoru izbornika Zlatka Dalića, igrača i liječničke službe biti razmotrena mogućnost njihovog priključivanja reprezentaciji', potvrdili su iz Hrvatskog nogometnog saveza.