ODLUKA U UZVRATU

Sirijski nogometaši se ne predaju: San o odlasku na SP i dalje živi!

05.10.2017 u 16:28

Bionic
Reading

U prvoj utakmici dodatnih azijskih kvalifikacija nogometaši Sirije odigrali su 1:1 protiv Australije, a gol u 85. minuti Omara Al Somaha produžio je nadu ratom uništene zemlje u plasman na Svjetsko prvenstvo...

Sirijci su definitivno najugodnije iznenađenje kvalifikacija za SP u Rusiji. U neugodnoj skupini uspjeli su nadmašiti Uzbekistan, Kinu i Katar te trećim mjestom iza Irana i Južne Koreje izboriti dodatne azijske kvalifikacije u kojima im je protivnik opasna Australija, redoviti sudionik svjetskih nogometnih smotri.

  • +3
Nogometna reprezentacija Sirije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Malotko daje izgleda Siriji u ovom dvoboju, ali nakon prve utakmice igrane u malezijskom gradu Melaka sve ostaje i dalje otvoreno.

Naime, Australija je povela golom Krusea u 40. minuti, no Sirija je u 85. minuti golom Omara Al Somaha izjednačila na 1:1 i zadržala nadu u prolazak dalje.

Autor: YouTube

Uzvratni susret igra se za pet dana u Sydneyju, a Sirijci koji i tako zbog ratnih stradanja ne igraju već godinama na svom travnjaku navikli su na gostovanja i nisu bez izgleda proći i ovu stepenicu na putu do Svjetskog prvenstva...