iznenađenje sezone

Sirija postala istinski nogometni hit: Golman izvodi nešto dosad neviđeno!

14.06.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Za zemlju pogođenu ratnim razaranjima Sirija postiže fantastične rezultate u kvalifikacijama za SP u Rusiji, a golman Ibrahim Alma postao je apsolutni hit na društvenim mrežama zbog svojeg specifičnog 'proigravanja' suigrača...

Da će Sirija usred građanskog rata igrati važnu ulogu u azijskim kvalifikacijama za SP u Rusiji, to se malotko nadao. No, Sirijci su u dvije utakmice s bogatom Kinom osvojili četiri boda te se drže na četvrtom mjestu u skupini dva kola prije kraja, s određenim izgledima preskočiti Uzbekistan i otići u dodatno razigravanje za odlazak na veliku smotru.

Reprezentacija koja igra svoje domaće utakmice daleko od domovine posljednji susret igrala je u Maleziji ovog utorka, kada je golom u sudačkoj nadoknadi izborila 2:2 protiv Kine, a samo par dana prije remizirala je u prijateljskoj utakmici i protiv Japana.

Sirija - Kina 2:2 Autor: YouTube

No, uspjesi Sirije možda i ne bi obišli svijet u tolikoj mjeri da se na utakmicama ove reprezentacije ne viđa nešto zaista neobično.

Naime, golman Ibrahim Alma izmislio je svoj specifičan način proigravanja suigrača rukom koji više sliči na serviranje u odbojci, nego na nogometni potez. Međutim, 25-godišnjak je usavršio tehniku do te mjere da lopta redovito odlazi na protivničku polovicu igrališta. Koliko je precizan, to je drugo pitanje.

Ibrahim Alma Autor: Youtube

U svakom slučaju, Sirijci su ugodno iznenađenje ove nogometne sezone, a Alma je dodao nešto novo i neobično svom sportu...