PROSVJED NAVIJAČA

Sinjski studenti Radiću: Lopove!

15.03.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Sinjski studenti u Zagrebu odlučili su se na prosvjed protiv aktualnog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, i to postavljanjem transparenta na ulaz u urede Saveza

Hrvatsku košarku već godinama potresaju svađe i prepirke najrazličitijih sudionika te lijepe i nekad u Hrvatskoj izuzetno štovane igre, no zanimljivo je da se gotovo u pravilu uvijek spominje jedno ime: Danka Radića. Jasno riječ je o aktualnom predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, po jednima mecene domaće košarke, a po drugima grobaru koji je u prah i pepeo pretvorio domaću košarku.

Tko god bio u pravu činjenica je da su u srijedu kasno navečer sinjski studenti u Zagrebu pred ulazak u urede HKS-a postavili transparent s natpisom 'Danko, lopove!' Prema pisanju portala politikaplus.com, koja je prva objavila fotografiju i članak o spomenutoj akciji, Sinjani su se na takav čin odlučili kako bi upozorili javnost na nečasne radnje u Savezu.

'Prije posljednjeg kola tri kluba su se borila za ulazak u Ligu za prvaka - Alkar, Brod Svjetlost i VROS Darda. Konačna odluka o petom putniku u novi dio natjecanja koji se bori za titulu najboljeg trebala se donijeti u dvije utakmice. Alkar je putovao na megdan Zaboku, a  Brod Svjetlost i Darda trebali su se obračunati međusobno. Svugdje na svijetu i u svim natjecanjima takve se utakmice igraju u istom terminu. Svugdje osim u hrvatskoj košarci gdje je gospodin Bilić odlučio da će Alkar i Zabok odigrati u utorak, a Brod Svjetlost i Darda u srijedu što je bacilo neizbrisivu mrlju na regularnost natjecanja', pišu novinari spomenutog portala.

U zaključku teksta autori optužuju vodstvo HKS-a za kriminal i nečasne radnje:

'Vrh Saveza već desetak godina donosi neobjašnjive odluke, vrlo često s elementima kriminalne radnje te za to nikome ne odgovaraju. Nadajmo se kako je ova akcija Maligana samo početak u borbi protiv ozdravljenja nekoć slavnog sporta.'